Solana overtreft opnieuw Ethereum op het gebied van DEX-volume

In een indrukwekkende ontwikkeling heeft Solana (SOL) zijn grootste concurrent Ethereum (ETH) overtroffen op het gebied van handelsvolume op gedecentraliseerde exchanges (DEX). In de afgelopen zeven dagen verwerkte Solana maar liefst $8,38 miljard aan volume via zijn DEX-platforms, wat 2% hoger is dan de $8,24 miljard die op Ethereum werd verhandeld. Deze verschuiving markeert de derde “flippening” van DEX-volumes in 2024.

Bron: DeFilama

Volgens gegevens van DeFiLlama stegen de Solana DEX-volumes deze week met 43%, goed voor bijna 25% van alle DEX-volumes. Dit benadrukt de groeiende dominantie van Solana op het gebied van decentrale handel.

Tevens is te zien dat de groei in het DEX-gebruik van Solana wordt voornamelijk gedreven wordt door Raydium, dat bijna 50% van alle Solana-volumes beheerst. In de afgelopen zeven dagen verwerkte Raydium meer dan $4 miljard, wat een indrukwekkende stijging van 87% betekent in vergelijking met de vorige week.

Opleving van memecoins op Solana

Een belangrijke factor voor deze stijging is de recente opleving van Solana memecoins, met name de $MOODENG-token, die op 10 september werd gelanceerd. Deze token bereikte, in zeer korte tijd, een marktkapitalisatie van meer dan $300 miljoen en zag een ongelooflijke rally van 60.000x in slechts 18 dagen. De parabolische stijging van $MOODENG heeft handelaren aangemoedigd om te speculeren op de volgende memecoin die wellicht soortgelijke, levensveranderende rendementen kan opleveren.

Door deze populariteit is het dagelijkse handelsvolume op het memecoin-lanceerplatform Pump.Fun is bijna verdrievoudigd sinds de piek van $MOODENG, met een stijging van $27 miljoen op 18 september naar ongeveer $80 miljoen in de afgelopen vier dagen.

Bron: Dune Analytics