Trump’s World Liberty Financial lanceert KYC-verificatie

World Liberty Financial, een innovatief DeFi-project gesteund door de familie Trump, heeft zijn KYC-verificatie officieel gelanceerd. Het platform, dat gericht is op het aanbieden van financiële diensten zonder tussenkomst van traditionele banken, heeft deze verificatieprocedure geïntroduceerd als toegangspoort tot gedetailleerde informatie over het project.

In een recente aankondiging op X (voorheen Twitter), deelde Donald Trump dat de lancering van het KYC-proces een belangrijke stap is in het streven van World Liberty Financial om de Verenigde Staten om te vormen tot de “crypto-hoofdstad van de wereld”. Dit initiatief sluit aan bij zijn bredere visie om het land te versterken via technologie en financiële vernieuwing.

De KYC-procedure, die nu live is, is vereist voor iedereen die meer wil weten over het project. Daarnaast is deelname strikt beperkt tot geaccrediteerde investeerders, met name in de VS, om te voldoen aan de geldende regelgeving. Om hun identiteit te bevestigen, moeten gebruikers persoonlijke documenten zoals een paspoort of rijbewijs, en een bewijs van adres indienen. Dit sluit aan bij de standaard anti-witwasrichtlijnen (AML).

Met de opening van deze KYC-verificatie kunnen potentiële investeerders zich registreren voor de whitelist, wat hen toegang geeft tot exclusieve informatie en toekomstige mogelijkheden binnen het project. World Liberty Financial zet hiermee een stap richting bredere adoptie van gedecentraliseerde financiële diensten, met oog voor zowel innovatie als naleving van wettelijke eisen.

Dit project lijkt niet alleen een nieuwe stap voor Trump in de wereld van digitale valuta, maar ook een poging om de VS opnieuw in de voorhoede van de cryptomarkt te positioneren.