Binance-oprichter Changpeng Zhao breekt stilte na vier maanden gevangenisstraf

Vandaag (29 september) brak Changpeng Zhao (CZ), oprichter van Binance, zijn maandenlange stilte na zijn vrijlating uit de gevangenis. In een reflectief bericht op X (voorheen Twitter) deelde CZ zijn dankbaarheid voor de steun die hij tijdens zijn afwezigheid ontving en sprak hij over zijn lopende projecten en toekomstplannen.

In zijn bericht gaf Zhao ook een update over Giggle Academy, een educatief initiatief dat hij in maart lanceerde tijdens zijn juridische strijd. Ondanks zijn terugkeer naar de publieke belangstelling maakte CZ duidelijk dat hij nog bezig is om zijn evenwicht te hervinden na de moeilijke periode.

“Laat me even ontspannen en dan nadenken over de volgende stappen,” schreef CZ, waarin hij zijn dankbaarheid uitsprak voor kleine geneugten zoals vrijheid en eten. Hij hintte ook op zijn bredere visie door te zeggen: “Er zijn altijd meer mogelijkheden in de toekomst dan in het verleden.”

Giggle Academy: CZ’s educatieve visie

Ondanks de juridische uitdagingen bleef CZ zich richten op onderwijs. Zijn geesteskind, Giggle Academy, is gericht op het aanbieden van gratis basisonderwijs met behulp van gamification en een adaptief curriculum. Het project heeft een liefdadige en gemeenschapsgerichte aanpak, zonder winstoogmerk, en CZ benadrukte dat dit initiatief een belangrijk deel van zijn leven zal zijn in de komende jaren.

CZ’s toewijding aan onderwijs weerspiegelt zijn groeiende interesse in filantropie, vooral op het gebied van onderwijs en liefdadigheid. Dit is een opvallende verschuiving van de crypto-focus die zijn carrière tot nu toe heeft bepaald.

Veranderingen bij Binance en nieuw leiderschap

Naast zijn focus op onderwijs, blijft CZ optimistisch over de toekomst van blockchain, AI en biotechnologie. Hij benadrukte zijn intentie om als langetermijninvesteerder betrokken te blijven, waarbij hij meer gericht is op impact dan op rendement. Wat betreft Binance, verwacht Zhao een kleinere rol in de toekomst, nu Richard Teng in november 2023 het stokje heeft overgenomen als CEO.

Onder leiding van Teng heeft Binance een meer gereguleerde structuur aangenomen, iets wat CZ omschreef als de “droom van een oprichter”: een bedrijf dat succesvol opereert zonder zijn constante toezicht. Hoewel Zhao niet langer actief mag zijn bij het dagelijkse management, blijft zijn invloed als grootaandeelhouder aanwezig.

Ondertussen blijft Binance verder evolueren na de recente schikking van $4,3 miljard met de Amerikaanse autoriteiten, een deal die leidde tot het aftreden van CZ als CEO. Toch blijft de deur open voor Zhao’s mogelijke betrokkenheid in de toekomst, zij het in een meer beperkte hoedanigheid.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!