Crypto FOMO slaat weer toe: Fear & Greed Index op hoogtepunt

De Crypto Fear & Greed Index heeft zijn hoogste punt sinds juli bereikt en bevindt zich twee opeenvolgende dagen boven een score van 60. De update van de index op 28 september liet een score van 64 zien, waarmee het binnen het “Greed”-gebied valt, aangezien de Bitcoin (BTC) kort de $66.000 aantikte, volgens CoinMarketCap.

De Crypto Fear & Greed Index werd gecreëerd om de huidige “emoties en sentimenten” ten opzichte van Bitcoin en de bredere cryptomarkt numeriek weer te geven. De hoogste score is 100 en de laagste is 0.

De indexscore van 64 zoals weergegeven op 28 september
De indexscore van 64 zoals weergegeven op 28 september. Bron: alternative.me

Veel van augustus bevond zich in de “Fear”-zone, met de laagste score van 2024, 17, bereikt op 6 augustus toen de prijs van Bitcoin rond de $53.000 lag.

De laatste keer dat de index een score boven de 64 registreerde, was op 30 juli, toen de Bitcoin-prijs rond de $66.000 schommelde.

De Crypto Fear & Greed Index wordt berekend op basis van signalen die invloed hebben op het gedrag van handelaren en investeerders, waaronder Google Trends, enquêtes, markt momentum, marktdominantie, sociale media en marktvolatiliteit.

Volgens de datasources-pagina van de Crypto Fear & Greed Index is de indexscore gebaseerd op 25% marktvolatiliteit, 25% marktmomentum en 15% sociale media trends en andere indicatoren.

Bitcoin’s prijsherstel en Fear & Greed Index duiden op mogelijke markt-rally

Analist en hoofd van onderzoek bij 10x Research, Markus Thielen, verklaarde in een rapport van 27 september dat er mogelijk een crypto-rally in het vierde kwartaal kan plaatsvinden omdat de terugkeer van Bitcoin boven het prijsniveau van $65.000 FOMO (Fear Of Missing Out) in de markt kan creëren.

Volgens CoinMarketCap-gegevens heeft Bitcoin de afgelopen maand winsten van ongeveer 11,18% genoteerd, de hoogste sinds maart.

Ondertussen voorspelde Charles Edwards, oprichter en CEO van investeringsfirma Capriole, aanzienlijke kapitaalinstromen, aangezien handelaren goud en andere aandelen verlaten.

“De kapitaalstromen terug naar Bitcoin vanuit goud en aandelen zullen de komende 6 maanden onophoudelijk zijn,” zei Edwards in een X-post op 27 september.

Vermogensbeheerder VanEck heeft Bitcoin gerangschikt als het best presterende activum van 2024, ver voor traditionele activa, met Bitcoin prijzen die de afgelopen 12 maanden een stijging van 124% hebben doorgemaakt.

Echter, de vermogensbeheerder merkte ook op dat een recente daling investeerders “angst aanjaagt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!