Bitcoin kan waarschijnlijk voor einde 2024 all-time high bereiken, aldus analist

De analist en trader Kevin Svenson verwacht dat Bitcoin (BTC) voor het einde van 2024 nieuwe recordhoogtes kan bereiken. In een recente video legde Svenson aan zijn 79.700 YouTube-volgers uit dat Bitcoin zich nog steeds in een opwaartse trend op lange termijn bevindt en binnenkort zijn vorige all-time high van ongeveer $74.000 kan doorbreken.

“Ik ben erg optimistisch over de markt, vooral over Bitcoin. Ik denk dat we nog dit jaar nieuwe recordhoogtes zullen zien, waarschijnlijk in het vierde kwartaal,” zei hij. Hoewel Svenson positief is, waarschuwt hij ook dat Bitcoin eerst lagere niveaus kan testen voordat een echte uitbraak plaatsvindt.

“Er is een kortetermijnrisico dat Bitcoin terugvalt naar de uitbraakzone rond $58.000 voordat het verder omhoog gaat. Het kan ook de RSI (relative strength index) opnieuw testen rond het 50-niveau voordat we overbought raken. Dit soort bewegingen zijn normaal en moeten we niet uitsluiten, maar op lange termijn zijn ze niet zo belangrijk,” legde Svenson uit.

Daarnaast benadrukt hij dat de fundamentele marktomstandigheden voor Bitcoin op maandbasis sterk zijn:

“We bevinden ons nog steeds in een opwaartse trend. Als je naar de maandelijkse lijnchart kijkt, zie je dat we steun opbouwen op het vorige weerstandsniveau van 2021. Dat is een goed teken. Onze maandelijkse candles sluiten nu rond dezelfde niveaus als de piek van de vorige cyclus, waar de markt toen ook stabiliseerde.”

Op dit moment wordt BTC verhandeld rond de $65.019, een stijging van 2,8% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!