Bitcoin ETF’s behalen bijna $500 miljoen aan instroom in vijf dagen

Spot Bitcoin (BTC)-ETF’s in de Verenigde Staten hebben op 25 september voor de vijfde achtereenvolgende dag een netto-instroom geregistreerd, terwijl spot Ether-ETF’s ook voor de tweede dag op rij positieve instroom lieten zien. Volgens gegevens van SoSoValue hebben de 12 spot Bitcoin-ETF’s samen een netto-instroom van $105,84 miljoen ontvangen. Dit markeert de vijfde opeenvolgende dag van groei, waarbij de totale instroom in deze periode meer dan $496,56 miljoen bedraagt.

De grootste Bitcoin-ETF, BlackRock’s IBIT, leidde de instroom met $98,9 miljoen, waardoor de totale netto-instroom van het fonds nu op $21,2 miljard staat. Het BITB-fonds van Bitwise ontving daarnaast een instroom van $2,1 miljoen. Deze positieve trend werd echter gedeeltelijk gecompenseerd door uitstromen bij Fidelity’s FBTC en ARK 21Shares’ ARKB, die respectievelijk $33,2 miljoen en $47,4 miljoen verloren. De overige acht BTC-ETF’s, waaronder Grayscale’s GBTC, bleven die dag neutraal.

Sinds de omzetting van GBTC naar een ETF hebben beleggers meer dan $20,1 miljard uit het fonds opgenomen. De aanzienlijke uitstroom die volgde op deze omzetting lijkt echter de afgelopen weken te zijn afgenomen, wat een teken kan zijn van stabilisatie in de markt.

Het totale handelsvolume voor de 12 BTC-ETF’s daalde op 25 september tot $795,85 miljoen, wat lager is dan de $1,11 miljard die de dag ervoor werd geregistreerd. Sinds de lancering hebben deze fondsen in totaal een netto-instroom van $17,94 miljard gerealiseerd. Op het moment van schrijven stond de prijs van Bitcoin op $63.675.

Wat betreft de spot Ether-ETF’s in de VS, deze registreerden op 25 september een netto-instroom van $43,23 miljoen, waarmee de positieve trend van de vorige dag werd voortgezet. Het grootste deel van deze instroom, ter waarde van $26,6 miljoen, ging naar de Grayscale Bitcoin Mini Trust. BlackRock’s ETHA en Fidelity’s FETH volgden met instromen van respectievelijk $9,4 miljoen en $6,4 miljoen. Daarnaast had 21Shares CETH een bescheiden instroom van $774.100, terwijl de overige ETH-ETF’s geen handelsactiviteit vertoonden.

Het handelsvolume voor deze investeringsinstrumenten daalde tot $124 miljoen op 25 september, vergeleken met $180,42 miljoen de dag ervoor. Tot nu toe hebben de spot Ether-ETF’s een totale netto-uitstroom van $580,94 miljoen ervaren. Ethereum werd op dat moment verhandeld tegen een prijs van $2.613, wat de aanhoudende volatiliteit in de cryptocurrency-markt weerspiegelt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!