Solana-whale unstaked $30 miljoen aan SOL, daling op komst?

Een Solana-validator heeft opnieuw een grote hoeveelheid van het activum unstaked, wat volgt op een eerdere geschiedenis van prijsdalingen. Dit gebeurde tijdens een lichte marktcorrectie. Volgens on-chain gegevens unstakte een Solana-whale in de afgelopen drie dagen 200.000 SOL-tokens. Deze tokens, met een waarde van ongeveer $30 miljoen, werden vervolgens overgedragen aan Binance, de grootste cryptocurrency-exchange op basis van handelsvolume.

Dit is niet de eerste keer dat deze validator grote hoeveelheden SOL unstaked. Eerder, tussen juni en juli, unstakte en verkocht de validator al 1,2 miljoen SOL, wat neerkomt op een waarde van $178 miljoen. Die actie leidde tot een aanzienlijke daling van de Solana-prijs, die van $170 naar $125 zakte in minder dan drie weken tijd.

Net als bij die eerdere verkoopgolf reageerde de markt ook nu negatief op de nieuwe unstaking. Gegevens van Santiment laten zien dat het sociale sentiment rond Solana verslechterde op 7 juni, toen de validator voor het eerst begon met unstaken. Deze bewegingen van grote spelers hebben vaak invloed op de prijs en het sentiment van een cryptocurrency, wat beleggers nerveus maakt.

Toch is het huidige bedrag van $30 miljoen aan unstaked SOL aanzienlijk lager dan de $178 miljoen die vier maanden geleden werd verkocht. Ondanks dat blijft de prijs van Solana redelijk stabiel. Het activum kende in de afgelopen week een prijsstijging van 9% en consolideert rond het niveau van $150, ondanks de bredere correctie in de crypto-markt.

Tot nu toe zijn er geen duidelijke signalen van een grote verkoopgolf van SOL. Het handelsvolume van Solana is echter met 33% gedaald en ligt nu rond de $1,9 miljard. Volgens gegevens is de Relative Strength Index (RSI) voor SOL momenteel 48, wat aangeeft dat de token niet overgewaardeerd of ondergewaardeerd is.

Als de bredere crypto-markt een positieve trend voortzet, lijkt een verdere prijsdaling van Solana onwaarschijnlijk, maar beleggers moeten voorzichtig blijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!