Grootste voorspellingsmarkt Polymarket gaat eigen munt lanceren

Het op blockchain gebaseerde voorspellingsplatform Polymarket is op zoek naar een nieuwe financieringsronde van maar liefst $50 miljoen, aldus een rapport van The Information. Het rapport, dat gebruikmaakt van bronnen bekend met de plannen, meldt dat Polymarket momenteel in gesprek is met potentiële investeerders.

Het in New York gevestigde bedrijf overweegt bovendien de uitgifte van een eigen munt, dat zou worden gebruikt om de voorspellingsmarkt te beheren. Volgens de bronnen zouden investeerders in deze financieringsronde warrants ontvangen, waarmee zij het recht krijgen om de munt tegen een later moment aan te schaffen. Het gebruik van een eigen cryptocurrency zou gebruikers in staat stellen om “de uitkomsten van gebeurtenissen in de echte wereld te verifiëren”, aldus het rapport.

Polymarket heeft al twee succesvolle financieringsrondes achter de rug, waarmee het platform eerder $70 miljoen ophaalde. Een van de rondes, ter waarde van $45 miljoen, werd geleid door het Founders Fund van tech-miljardair Peter Thiel.

Groei en juridische uitdagingen

Het platform is vooral populair vanwege weddenschappen op grote evenementen, zoals de Amerikaanse presidentsverkiezingen, waarop bijna $1 miljard is ingezet. Dit vertegenwoordigt maar liefst 85% van het totale volume. Andere populaire markten waren weddenschappen op de relatievoorspellingen van popster Taylor Swift en op de winnaar van de Superbowl.

Het platform maakt gebruik van de layer-2 blockchain-technologie van Polygon en gebruikt USDC-stablecoins voor het afhandelen van weddenschappen. Polymarket maakt ook gebruik van Oracle-services van het UMA Protocol. Ondanks de groei wordt Polymarket geconfronteerd met regelgeving; het blokkeert momenteel Amerikaanse IP-adressen vanwege wettelijke beperkingen.

Toch zouden sommige gebruikers deze blokkade omzeilen door middel van VPN’s. De Amerikaanse toezichthouders volgen dit echter nauwlettend. Zo waarschuwde CFTC-voorzitter Rostin Benham voor offshore-weddenschapsplatforms die zich richten op Amerikaanse klanten, wat kan wijzen op mogelijke toekomstige maatregelen tegen platforms zoals Polymarket.

Ondanks de juridische uitdagingen groeit Polymarket hard. In augustus bereikte het platform een handelsvolume van maar liefst $472 miljoen, en naar verwachting zal dit record in september worden verbroken. Het handelsvolume voor deze maand bedraagt momenteel al $400 miljoen.

Volgens Dune Analytics is het maandelijks volume van Polymarket met maar liefst 774% gestegen sinds het begin van dit jaar. In september bereikte het aantal maandelijks actieve handelaren een record van 64.524.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!