Kraken neemt Nederlandse broker over als onderdeel van Europese uitbreiding

Kraken heeft recent een belangrijke stap gezet in zijn uitbreiding in Europa door de overname van Coin Meester (BCM), een van de oudste geregistreerde crypto-brokerbedrijven in Nederland. Deze strategische overname stelt de exchange in staat om zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt te versterken en breidt daarnaast zijn activiteiten uit met een Virtual Asset Service Provider (VASP)-licentie in zowel Frankrijk als Polen.

Volgens Brian Grahan, de algemeen directeur van Kraken Europa, is deze overname een belangrijk onderdeel van de Europese groeistrategie van het bedrijf. In een aankondiging op 24 september verklaarde Grahan dat Kraken een van de weinige crypto-bedrijven is die in staat is om op wereldwijde schaal te opereren, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de lokale regelgeving. Dit maakt het mogelijk om klanten een superieure ervaring te bieden op het gebied van handel en investeringen in cryptocurrency. Volgens Grahan zal deze stap klanten in staat stellen om ten volle te profiteren van de mogelijkheden die de crypto-markt biedt.

De timing van deze overname is opvallend, omdat deze plaatsvindt vlak voor de volledige implementatie van de Markets in Crypto-Assets (MiCA)-wet, die op 30 december in werking treedt. Deze wet introduceert het eerste uitgebreide regelgevingskader voor de crypto-markt in Europa. Door de overname van BCM en het verkrijgen van VASP-licenties, positioneert Kraken zich goed om te voldoen aan de nieuwe eisen die de MiCA-wet met zich meebrengt.

Met deze overname versterkt Kraken niet alleen zijn positie in Nederland, maar ook in andere Europese markten, waardoor het zijn klanten een gereguleerde en veilige omgeving kan bieden voor handel en investeringen in cryptocurrency. Hierdoor is Kraken goed voorbereid op de aankomende veranderingen in de Europese crypto-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!