Binance vergelijking

Binance vs. Kraken: een vergelijking tussen toonaangevende beurzen in Europa

Als het gaat om cryptocurrency-beurzen, zijn er minder namen die prominenter aanwezig zijn dan Binance en Kraken. In veel gerenommeerde lijstjes staan ​​beide beurzen in de top 5. Van de twee is Kraken de oudere beurs, aangezien deze in 2012 werd opgericht, terwijl Binance in 2017 werd opgericht. Wat betreft marktpositie had Kraken de overhand in de begindagen van Bitcoin, maar Binance staat sinds 2018 bovenaan qua handelsvolume, maar beide beurzen bieden aantrekkelijke diensten aan aan het publiek.

Voor deze rechtstreekse vergelijking geven we u een overzicht van de algemene handelservaring en voorwaarden op Binance en Kraken. We doen deze vergelijking op basis van een lijst met criteria. We gaan niet te diep in op details, maar we zullen onze basisbeoordeling geven over de voor- en nadelen van beide platforms

1. Gebruikerservaring

Als de oudere exchange had Kraken alle tijd om zijn platform te verfijnen om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om cryptocurrency te kopen en verkopen. Net als Binance had het de vroege reputatie een platform te zijn voor meer gevorderde handelaren, maar de recente updates, zoals een Lite-versie van de app en koopfuncties met één klik, hebben aangetoond dat het graag meer crypto-beginners wil bedienen.

Score: Binance = 4/5, Kraken = 5/5

2. Spot-handelsparen

Om zijn snelle stijging in de crypto-ranglijst te versterken, heeft Binance meer tokens op verschillende punten van zijn geschiedenis vermeld. Nu biedt het meer dan 600 handelsparen vanaf december 2020, wat een overvloed aan opties voor handelaren biedt. Zelfs met een voorsprong van vijf jaar, heeft Kraken ‘slechts’ 220 handelsparen. Hoewel de hoeveelheid handelsparen geen indicator is voor de kwaliteit van de beurs, geeft het wel aan hoeveel kansen hun gebruikers hebben om te profiteren van de markt.

Score: Binance = 5/5, Kraken = 4/5

3. Euro-handelsparen

Dit is waar de status van oudere beurs van Kraken een voordeel geeft, met 52 handelsparen die gekoppeld zijn aan de euro, vergeleken met slechts 13 voor Binance. Het is vermeldenswaard dat Binance pas begin 2020 begon met het toevoegen van euro-handelsparen, na zijn beginjaren als een crypto-only exchange te hebben doorgebracht. Toch heeft Kraken, zoals het er nu uitziet, het voordeel in deze categorie.

Score: Binance = 4/5, Kraken = 5/5

4. Stortings- en opnamekosten

Voor het geld kan je bij beiden uitwisselingen kosteloos gebruik maken van SEPA, maar alleen Binance heeft de mogelijkheid om stortingen te doen met iDeal. De creditcardkosten van Binance zijn vastgesteld op 1,8% tot 2%, wat aanzienlijk lager is dan 3% tot 4% voor Kraken. Voor bankopnames staat Binance nog steeds bovenaan, met kosten van 0,8 EUR of 1,5 GBP, vergeleken met de 5 EUR of 13 GBP die je bij Kraken moet afrekenen.

Score: Binance = 5/5, Kraken = 3/5

5. Stortings- en opnamelimieten

Bij het uitproberen van beide beurzen zijn we tot de conclusie gekomen dat hoewel ze dicht bij elkaar liggen als het gaat om minimale stortings- / opnamebedragen, Kraken het voordeel heeft als het gaat om maximale limieten, in sommige gevallen zelfs onbeperkte stortingen en opnames aanbiedt. bedragen afhankelijk van de bank die u gebruikt. Dit is een gebied waarop Binance kan verbeteren.

Score: Binance = 3/5, Kraken = 5/5

6. Handelsvolume

Een belangrijke indicator van de kwaliteit van een beurs zijn de dagelijkse handelsvolumes. Grotere volumes betekenen meer handelaren en actieve markten. En dat is iets waar Binance bekend om staat, met een gemiddeld dagelijkse handelsvolume van wel $10 miljard. Kraken verbleekt in vergelijking, met een volume van minder dan $1 miljard.

Score: Binance = 5/5, Kraken = 3/5

7. Handelskosten

Beide beurzen bieden spot- en futures-markten voor cryptocurrencies, en er zijn overeenkomstige handelskosten voor die services. De kern van Binance’s reputatie als topbeurs zijn de lage tarieven in vergelijking met concurrenten, vastgesteld op 0,1% voor zowel maker als taker ter plaatse. Voor futures is dit 0,02% voor makers en 0,04% voor takers. Tel daarbij de ingebouwde korting van 25% op vergoedingen op wanneer handelaren BNB, Binance’s eigen crypto-token gebruiken, en je hebt enkele van de laagste vergoedingen in de branche.

Ter vergelijking: de vergoedingen van Kraken voor spot-trading zijn vastgesteld op 0,16% voor makers en 0,26% voor takers. Voor futuresmarkten bedragen de vergoedingen van Kraken respectievelijk 0,02% en 0,05% voor makers en takers.

Score: Binance = 5/5, Kraken = 3/5

8. Margehandel

Margehandel is naar voren gekomen als een populair alternatief voor spot-handel op crypto, en biedt een hoger rendement op uw handelsbewegingen, hoewel er verhoogde risico’s aan verbonden zijn. Maar over het algemeen geldt dat hoe meer keuzes mensen hebben voor margehandel, hoe beter het is voor de gebruiker. Binance heeft meer dan 400 margehandelsparen, vergeleken met 77 van Kraken. Dit is misschien niet verwonderlijk omdat Binance meer tokens heeft vermeld. Maar een ander voordeel dat Binance heeft, is de margehefboomwerking die tot 10x kan gaan, vergeleken met de 5x die Kraken biedt.

Score: Binance = 5/5, Kraken = 3/5

9. Futures-handel

Een ander nu prominent kenmerk van cryptohandel is de handel in derivaten. De opkomst van de handel in cryptocurrency-futures heeft meer manieren ontgrendeld om van de markt te profiteren. En dit is nog een ander gebied waarop Binance een beter product biedt, althans vanuit het oogpunt van opties.

Binance biedt in totaal 117 futures-handelsparen, 100 meer dan Kraken’s 17. In termen van hefboomwerking overtreft Binance ook Kraken met maximaal 125x versus 50x.

Score: Binance = 5/5, Kraken = 3/5

10. Aanvullende services

In de loop der jaren heeft Kraken zijn crypto-OTC- en valutadiensten gebouwd bovenop zijn kernaanbod. Maar het is veilig om te zeggen dat Binance Kraken heeft overtroffen als het gaat om het bouwen van een crypto-oplossingenpakket. Afgezien van een actieve crypto OTC-service en een groeiend peer-to-peer-platform voor fiat-to-crypto-oplossingen, heeft Binance cryptogerichte financiële groeiproducten zoals staking, sparen en leningen. Ze hebben zelfs geavanceerdere crypto-oplossingen, waaronder DeFi-services, zoals liquiditeitspools, miningpools, en een eigen betaalpas die tot 8% cashback biedt voor crypto-aangedreven transacties.

Score: Binance = 5/5, Kraken = 3/5

11. Beveiliging en veiligheid van fondsen

Beide bedrijven bieden hoogwaardige beveiliging en veiligheid. De twee beurzen hebben de laatste tijd geen last van een significante inbreuk op de beveiliging. We denken dat ze beveiliging, veiligheid van fondsen en gegevensbescherming als hun topprioriteit hebben gehouden. Als u uw crypto-activa veilig wilt houden en niet lastig wilt vallen met persoonlijke off-chain wallets, bieden beide exchanges de beste beveiliging in hun klasse.

Score: Binance = 5/5, Kraken = 5/5

Conclusie

Er zijn ongetwijfeld meer factoren waarmee u rekening moet houden als het gaat om het kiezen van de ene crypto-beurs boven de andere, maar we denken dat we enkele van de belangrijkere kenmerken van het gebruik van een beurs hebben vastgelegd. En we ontdekten dat hoewel Kraken een aantal voordelen heeft en een langdurige reputatie heeft als een gevestigde beurs, het erop lijkt dat de jongere Binance meer te bieden heeft aan cryptohandelaren, niet alleen in Europa maar ook over de hele wereld.

Eindscore: Binance = 51/55, Kraken = 42/55

Heb je nog geen account op Binance? Maak dan nu een account aan en ontvang 10% handelskorting!

Disclaimer: Dit is een persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN