Eén bepaalde Bitcoin-indicator laat potentiële koopkans zien

Een belangrijke Bitcoin-indicator, de Puell Multiple, is recentelijk gedaald tot niveaus die historisch gezien koopkansen hebben gesignaleerd. De Puell Multiple meet de winstgevendheid van Bitcoin-miners door de dagelijkse Bitcoin-uitgifte in USD af te wegen tegen het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 365 dagen. Dit kan helpen om markttoppen of -bodems te identificeren.

Historisch dieptepunt

Volgens een rapport van CryptoQuant is de Puell Multiple voor het eerst sinds eind 2022 gedaald tot 0,4. Deze waarde wordt gezien als een mogelijke indicatie dat Bitcoin (BTC) momenteel ondergewaardeerd is en dat er zich een marktbodem vormt. De daling naar dit niveau kan langetermijnbeleggers signaleren dat dit een gunstig moment is om in te stappen, vooral gezien eerdere patronen waarin dit niveau leidde tot aanzienlijke prijsstijgingen.

De analyse suggereert mogelijk op een koopkans voor Bitcoin, vooral wanneer deze gecombineerd wordt met andere on-chain metrieken. Macro-economische factoren, zoals renteverlagingen en wereldwijde economische ontwikkelingen, zouden echter ook in overweging moeten worden genomen voordat beleggers grote beslissingen nemen.

Bitcoin prijsschommelingen en verkoopdruk

Ondanks dat Bitcoin recentelijk zijn waarde boven de $60.000 niet heeft weten te behouden, zijn er tekenen van een verminderde verkoopdruk. Gegevens van CryptoQuant tonen aan dat het aantal Bitcoin-adressen dat activa naar uitwisselingen stuurt, is gedaald tot het laagste niveau sinds 2016. Dit suggereert dat minder beleggers hun BTC verkopen, wat zou kunnen wijzen op een aanhoudend vertrouwen in de activaklasse.

Momenteel wordt Bitcoin verhandeld rond $62.816. De legendarische handelaar John Bollinger, bekend om zijn creatie van de Bollinger Bands, heeft echter onlangs zijn visie gedeeld op de huidige prijsactie van Bitcoin. In een recente analyse merkt hij op dat er een W-patroon ontstaat op de wekelijkse Bitcoin-grafiek, wat vaak wordt gezien als een bullish setup. Dit patroon, ook wel een dubbele bodem genoemd, wijst op een potentiële omkering van een neerwaartse trend, wat hoop geeft aan investeerders die uitkijken naar een opwaartse beweging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!