Analysebedrijf voorspelt wanneer de Bitcoin bullmarkt begint en eindigt

Het cryptoanalysebedrijf CryptoCon heeft vol vertrouwen aangegeven dat een nieuwe bullmarkt voor Bitcoin (BTC) aanstaande is, ondanks zorgen over een mogelijke recessie of langdurige bearmarkt.

In een recente verklaring benadrukte het bedrijf hun Puell Multiple-analyse, een indicator die wijst op een mid-cycle correctiefase, wat een voorbode zou zijn van een aanzienlijke prijsstijging voor Bitcoin.

De Puell Multiple is een veelgebruikte indicator in de cryptomarkt die het verschil meet tussen de dagelijkse uitgifte van nieuwe Bitcoins (door miners) en de historische trends van Bitcoin.

Op basis van deze analyse suggereert CryptoCon dat Bitcoin momenteel een correctie doormaakt die typerend is voor eerdere bullmarkten, zoals in 2012, 2016 en 2020, vlak voordat er grote prijsstijgingen plaatsvonden. Het bedrijf betoogt dat, ondanks recente volatiliteit, Bitcoin op koers ligt voor een nieuwe bullmarkt.

Naast de Puell Multiple wees CryptoCon ook op de Bitcoin-halveringscyclus, een belangrijk onderdeel van hun bullish vooruitzichten. Volgens de Halving Cycle Theory zou het volgende “Rode Jaar”, waarin doorgaans de bullmarkt begint, starten na 28 november 2024 en duren tot 28 november 2025. Deze halveringsmomenten zijn historisch gezien vaak katalysatoren voor sterke prijsstijgingen in Bitcoin, omdat de beloning voor miners wordt gehalveerd, wat schaarste creëert.

CryptoCon bleef resoluut in hun positieve voorspellingen voor de markt. Volgens het bedrijf bevinden we ons momenteel midden in een mid-upper correctie, wat vaak gebeurt vlak voor het begin van een sterke bullrun. Ze sloten af met:

“Een bullmarkt voor Bitcoin is op zijn plaats, simpel en simpel. Geen recessie, geen bearmarkt, geen nieuwe doem- en sombere prijsactie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!