Vrouw veroordeeld voor mislukt moordcomplot voor Bitcoin

Een vrouw is veroordeeld tot meer dan acht jaar gevangenisstraf nadat haar moordcomplot tegen betaling met Bitcoin (BTC) mislukte. Melody Sasser probeerde via het dark web een huurmoordenaar in te schakelen om een inwoner van Alabama te vermoorden. Ze betaalde bijna $10.000 in cryptocurrency en probeerde de moord eruit te laten zien als een ongeluk. Autoriteiten ontdekten belastend bewijs in haar huis, wat leidde tot haar arrestatie en veroordeling.

Knoxville vrouw veroordeeld voor mislukt moordcomplot met Bitcoin

Het Amerikaanse Homeland Security Investigations (HSI) maakte vrijdag bekend dat een vrouw uit Knoxville, Tennessee, is veroordeeld tot meer dan acht jaar gevangenisstraf vanwege het gebruik van Bitcoin in een mislukt moordcomplot tegen betaling. Melody Sasser, 48 jaar, werd veroordeeld voor het inhuren van een huurmoordenaar via het dark web om een inwoner van Alabama te vermoorden.

Volgens rechtbankdocumenten had Sasser toegang tot een site genaamd Online Killers Market, waar ze gedetailleerde informatie over het beoogde slachtoffer verstrekte, inclusief foto’s en locatiegegevens. Ze vroeg of de moord “willekeurig of als een ongeluk” kon lijken om onder de radar te blijven en betaalde bijna $10.000 in Bitcoin voor de misdaad.

Het complot mislukte, en onderzoekers ontdekten tijdens een huiszoeking bewijs, waaronder een dagboek met communicatie met de site, verwijzingen naar andere huurmoordenaar-websites, en een Bitcoin-adres verstopt onder contant geld. De HSI meldde:

Sasser werd veroordeeld tot 100 maanden gevangenisstraf, gevolgd door drie jaar onder toezicht. Ze is veroordeeld tot het betalen van meer dan $5.000 aan schadevergoeding aan het slachtoffer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!