VanEck: Kamala Harris misschien beter voor Bitcoin dan Donald Trump

Veel Bitcoin-liefhebbers hopen dat de cryptovriendelijke Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november wint. Trump heeft zich in het verleden namelijk gepositioneerd als de kandidaat die de crypto-industrie omarmt. Maar volgens een verrassend rapport van analisten van VanEck zou een overwinning van Kamala Harris eigenlijk beter kunnen uitpakken voor Bitcoin (BTC).

Waarom Harris goed kan zijn voor Bitcoin

In het rapport suggereren de analisten Matthew Sigel en Patrick Bush dat een presidentschap van Harris het huidige economische beleid zou voortzetten. Dit beleid zou de Amerikaanse dollar verder kunnen verzwakken, wat op zijn beurt de acceptatie van Bitcoin zou stimuleren. De analisten betogen dat de zwakte van fiat-valuta’s, zoals de dollar, meer mensen zou doen zoeken naar een alternatief zoals Bitcoin.

Het rapport stelt verder dat de economische uitdagingen waarmee de VS momenteel te maken heeft, zoals inflatie en devaluatie van de dollar, juist redenen zijn waarom Bitcoin aantrekkelijker wordt als hedge tegen deze financiële problemen. Volgens de analisten kan Harris’ beleid, hoewel onbedoeld, de verschuiving naar Bitcoin versnellen.

Trump beter voor de crypto-industrie als geheel

Hoewel Harris volgens VanEck goed kan zijn voor Bitcoin, stellen de analisten dat een tweede termijn van Trump waarschijnlijk gunstiger zou zijn voor het bredere crypto-ecosysteem. Trump zou een meer bedrijfsvriendelijk beleid voeren en mogelijk zorgen voor deregulering, iets waar crypto-ondernemers baat bij zouden hebben. In de afgelopen jaren zijn veel cryptobedrijven onder druk gezet door toezichthouders, en een meer liberale aanpak van Trump zou dat kunnen veranderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!