Jupiter neemt blockchain explorer SolanaFM over

Het gedecentraliseerde handelsplatform Jupiter heeft onlangs SolanaFM, een blockchain-verkenner die ondersteund wordt door Etherscan, overgenomen. Deze strategische overname is bedoeld om Jupiter’s mogelijkheden te vergroten door gebruik te maken van de infrastructuur van SolanaFM. In een bericht op X op 20 september maakte SolanaFM bekend dat het zich zal richten op het “tienvoudig verbeteren van de data- en infrastructuurmogelijkheden van Jupiter”, terwijl het platform zelf gewoon operationeel blijft.

SolanaFM werd gelanceerd in 2021 en biedt gebruikers uitgebreide informatie over het Solana (SOL)-netwerk, waaronder transactiegeschiedenis, smart contracts en tokengegevens. In 2022 haalde het bedrijf $4,5 miljoen op tijdens een investeringsronde onder leiding van het Digital Asset Opportunity Fund van SBI Group. Een eerdere financieringsronde in december 2021 werd geleid door Etherscan en Coinhako, wat de reputatie van SolanaFM verder versterkte.

Tegelijk met de overname heeft Jupiter ook de lancering van Jupiter Mobile aangekondigd, een mobiele app zonder transactiekosten die in samenwerking met MoonPay is ontwikkeld. Hoewel de exacte lanceringsdatum nog niet bekend is, zal de app ondersteuning bieden voor populaire betaalmethoden zoals Apple Pay, Google Pay en creditcards. Dit maakt de app toegankelijker voor een breed scala aan gebruikers. Na de aankondiging steeg de waarde van Jupiter’s eigen token (JUP) met 11%, tot een koers van $0,87.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen, kampt Jupiter nog met beveiligingsproblemen. In augustus waarschuwde het platform voor een schadelijke Chrome-extensie genaamd “Bull Checker”, die zich specifiek richtte op Solana-gebruikers. Jupiter ontdekte de bedreiging na onderzoek naar gebruikersklachten, wat de voortdurende risico’s binnen het cryptolandschap benadrukt, ook al blijft het platform zich inzetten voor groei en uitbreiding van zijn diensten.

Deze overname en productlancering markeren een belangrijke stap in Jupiter’s ambitie om een leidende speler te worden binnen het Solana-ecosysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!