Eerste handheld Web3 gamingconsole op Solana: Play Solana Gen1 (PSG1)

Gisteren is het eerste handheld Web3 gaming-apparaat op de Solana-blockchain, de Play Solana Gen1 (PSG1), officieel aangekondigd. De pre-orderdetails voor dit langverwachte apparaat worden vandaag onthuld tijdens de Solana Breakpoint Conference in Singapore, die plaatsvindt van 20 tot en met 21 september. Dit evenement is een belangrijk moment voor de Solana-gemeenschap en in het bijzonder voor houders van de Player 1 NFT.

De houders van de Player 1 NFT krijgen niet alleen prioriteit bij de pre-orders, maar ook aanzienlijke kortingen. Daarnaast profiteren zij van vroegtijdige toegang tot toekomstige updates en kunnen zij meedoen aan door de community geleide initiatieven binnen het Play Solana-ecosysteem. De Player 1 NFT’s werden op 16 september geslagen via Magic Eden’s Launchpad en waren snel uitverkocht, wat het enthousiasme rondom deze nieuwe gamingconsole onderstreept.

De introductie van de PSG1 volgt op eerdere hardware-innovaties van Solana, waaronder de Saga-telefoon en de recente aankondiging van de Solana Seeker. Met deze handheld Web3-console zet Play Solana een grote stap in de richting van een blockchain-gedreven gamingervaring. De combinatie van gaming en blockchain opent nieuwe mogelijkheden voor spelers, zoals het volledig bezitten van in-game activa en het verdienen van crypto tijdens het spelen.

Solana-hardwarelanceringen trekken traditioneel veel aandacht in de cryptomarkt. Dit komt mede door de succesvolle lancering van de Saga-telefoon, die gebruikers duizenden dollars aan tokens en NFT’s opleverde via airdrops, wat zelfs de winkelwaarde van de telefoon overtrof. Toch kreeg de Saga-telefoon ook kritiek. Zo noemde populaire tech-YouTuber Marques Brownlee (MKBHD) het de “Slechtste nieuwe telefoon van 2023” tijdens zijn jaarlijkse smartphone-awards, ondanks de initiële hype.

Met de lancering van de PSG1 zet Solana zijn koers richting innovatie voort, waarbij het de grenzen van blockchain-geïntegreerde hardware verlegt. Dit apparaat heeft het potentieel om de gaming- en cryptowerelden dichter bij elkaar te brengen, wat een geheel nieuwe dimensie kan toevoegen aan de Web3-ervaring.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!