Bitcoin ziet er bearish uit en kan met 9% dalen, volgens analist

De veel gevolgde crypto-analist en -handelaar Ali Martinez heeft aangegeven momenteel bearish te zijn op Bitcoin (BTC) nadat de belangrijkste digitale asset correctieve signalen afgaf.

Martinez vertelt zijn 71.200 volgers op X (voorheen Twitter) dat Bitcoin bijna 9% zou kunnen dalen ten opzichte van de huidige waarde. Hij zei het onderstaande:

“Bitcoin heeft de support doorbroken! Het lijkt erop dat $55.000 de volgende is.”

Bron: ali_charts / X

Hij kijkt naar de ondergrens van een parallel kanaal op de 1-uur-grafiek om $58.100 te identificeren als het belangrijkste supportniveau dat onlangs werd doorbroken toen Bitcoin in de afgelopen 24 uur daalde tot een dieptepunt van $57.633. Bitcoin herstelde zich vervolgens en wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $60.283, een stijging van 3,4% in de afgelopen 24 uur.

Hoewel de Bitcoin koers nu boven de support van het kanaal wordt verhandeld, wordt Martinez nog niet bullish over de cryptokoning, en waarschuwt hij dat BTC een bearish signaal geeft op het uurlijkse tijdsbestek. Hij ging verder met:

“De TD Sequential-indicator gaf een verkoopsignaal op de Bitcoin-uurgrafiek, wat een korte correctie voorspelde!”

Bron: ali_charts / X

De TD Sequential-indicator wordt gebruikt in technische analyse om potentiële bullish of bearish omkeerpunten te bepalen.

Hij zegt ook dat de Market Value to Realized Value (MVRV)-metriek van Bitcoin aangeeft dat de belangrijkste crypto-asset al maanden in een neerwaartse trend zit. Op basis hiervan zei hij het onderstaande:

“Als we uitzoomen, laat het Bitcoin MVRV Momentum zien dat BTC in een neerwaartse trend zit sinds het in juni onder de $66.750 zakte, en de trend is nog niet veranderd!”

Bron: ali_charts / X

De MVRV vergelijkt de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin met de gerealiseerde kapitalisatie (die wordt berekend op basis van de prijs waarvoor Bitcoin is gekocht). Wanneer de MVRV-waarde onder nul zakt, geeft dit aan dat de markt oververkocht is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!