Ripple-medeoprichter investeert in nieuw DeFi-protocol

Yellow Network, een blockchain-gebaseerd clearingnetwerk voor cryptocurrency, heeft $10 miljoen aan startkapitaal veiliggesteld onder leiding van Ripple-medeoprichter Chris Larsen. Bovendien verkreeg het aanzienlijke bijdragen van bekende investeerders zoals Ethereum-ontwikkelaar Consensys, handelsbedrijf GSR en Moonrock Capital, een durfkapitaalbedrijf die gespecialiseerd is in de crypto-industrie.

De opgehaalde fondsen zullen voornamelijk worden gebruikt om uitdagingen binnen de handel in gedecentraliseerde financiën (DeFi) aan te pakken, zoals liquiditeitsfragmentatie, schaalbaarheid en tegenpartijrisico’s. Het open-source gedecentraliseerde clearingnetwerk van Yellow Network doet dit door oplossingen te bieden voor liquiditeitsaggregatie over verschillende blockchains.

De medeoprichter van Ripple benadrukte de cruciale rol die Yellow Network zal spelen bij het overwinnen van liquiditeitsfragmentatie, wat een hardnekkige uitdaging is op cryptomarkten. Larsen zei het onderstaande:

“Het gedecentraliseerde clearingprotocol van Yellow Network is essentieel voor de nieuwe spelers die de ruimte betreden, en het vermogen om snelle handelsuitvoering en kapitaalefficiëntie te leveren is een game-changer voor high-speed tradingbedrijven.”

Verder legde Louis Bellet, medeoprichter van Yellow Network, de technische aspecten van hun oplossing uit. Hij beschreef het als volgt:

“Yellow Network verbindt brokers en exchanges over meerdere ketens, waardoor een blockchain-agnostisch mesh-netwerk ontstaat dat liquiditeit aggregeert en slippage verlaagt.”

Met de integratie van verschillende blockchains streeft Yellow Network ernaar om naadloze handel in gedecentraliseerde ecosystemen te garanderen. Dit zal de complicaties verminderen die ontstaan ​​door het moeten verplaatsen van liquiditeit tussen netwerken. De oprichter van Yellow Network merkte op:

“Nitro maakt naadloze interactie tussen verschillende systemen mogelijk door integratie met Layer 1’s, Layer 2’s, custodian API’s en private chains.”

Bovendien zal de integratie van de XRP Ledger (XRPL) sidechain in het protocol van Yellow Network de interoperabiliteit en liquiditeit voor institutionele beleggers verbeteren. Dit zal traditionele instellingen in staat stellen om veilig deel te nemen aan digitale activahandel binnen gedecentraliseerde ecosystemen.

Naast het verbeteren van het protocol, is Yellow Network van plan om in het vierde kwartaal van 2024 zijn native token, YELLOW, te lanceren. De token zal een cruciale rol spelen in het netwerk, transacties vergemakkelijken en de kapitaalefficiëntie verbeteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!