Chainlink gaat samenwerken met Fireblocks om banken te helpen met stablecoins

Fireblocks en Chainlink (LINK) Labs hebben een strategische samenwerking aangekondigd om banken te ondersteunen bij het uitgeven en beheren van gereguleerde stablecoins. Dit initiatief biedt banken een technologische oplossing om hun stablecoin-uitgifte te beheren met end-to-end tokenisatie-capaciteiten, waaronder het creëren, bewaren en distribueren van stablecoins. De samenwerking werd bekendgemaakt in een persbericht op 17 september 2024.

Chainlink Labs en Fireblocks willen stablecoin-uitgevers helpen met een compleet overzicht van hun stablecoins, inclusief real-time inzicht in de reserves, marktwaarde en de totale voorraad, zelfs op meerdere blockchains. Deze oplossing moet ervoor zorgen dat stablecoins niet alleen worden gebruikt als handelscollateraal, maar ook als een veilig betaalmiddel en een betrouwbaar handelsinstrument op de digitale activamarkt.

Angie Walker, wereldwijd hoofd van bankieren en kapitaalmarkten bij Chainlink Labs, benadrukte dat de samenwerking stablecoin-gebruikers in staat zal stellen meer transparantie te krijgen over de onderliggende activa en tegelijkertijd de functionaliteit van stablecoins te verbeteren.

Hoewel het nog niet duidelijk is welke banken als eerste stablecoins zullen uitgeven, hebben beide bedrijven eerder samengewerkt met Wenia, een divisie van Colombia’s grootste bank, Bancolombia, bij de lancering van de COPW stablecoin. Dit illustreert hoe de samenwerking al in de praktijk is gebracht.

De aankondiging van deze samenwerking komt op een moment dat stablecoins steeds belangrijker worden in de financiële wereld. Een recent onderzoek wees uit dat er in 2023 voor $3,7 biljoen aan transacties werd afgehandeld met stablecoins, en de verwachting is dat dit in 2024 zal groeien naar $5,28 biljoen. Stablecoins worden steeds vaker gebruikt buiten traditionele handelsafwikkeling, en evolueren naar een meer algemeen digitaal dollarinstrument dat breder kan worden toegepast binnen het financiële systeem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!