Hedera treedt toe in de Linux Foundation en doneert broncode

Hedera Hashgraph, een blockchain-ecosysteem, is toegetreden tot de Linux Foundation en heeft zijn volledige broncode beschikbaar gesteld. Deze broncode zal worden beheerd onder het nieuwe Hiero-project, dat als onderdeel van het LF Decentralized Trust-project fungeert. Hedera neemt hierbij de rol van oprichtend “premier lid” op zich.

In een persbericht van 16 september werd bevestigd dat Hedera niet alleen zijn volledige broncode heeft gedoneerd, maar ook zijn kerntechnologieën, zoals het hashgraph-consensusalgoritme, en alle bijbehorende services, tools en bibliotheken. Het Hiero-project is specifiek opgezet om de ontwikkeling van open-source technologie binnen het Hedera-netwerk te ondersteunen en zal bijdragen aan verschillende toepassingen. Deze toepassingen omvatten onder andere wallets, gedecentraliseerde exchanges, explorers, bruggen, SDK’s, private ledgers en geavanceerde cryptografische oplossingen.

Daarnaast zal Charles Adkins, de president van Hedera, toetreden tot de bestuursraad van LF Decentralized Trust. Hij zal samenwerken met leiders van bedrijven als Accenture, DTCC en Hitachi om de koers van het project verder te bepalen. Dit toont aan hoe Hedera actief deelneemt aan de groei van het open-source ecosysteem.

Begin september sloot Hedera zich ook aan bij de Decentralized Recovery Alliance, een samenwerking met onder meer Cardano-ontwikkelaar Input Output. Dit initiatief is erop gericht een platform te ontwikkelen voor het eenvoudiger terughalen van crypto-activa door web3-gebruikers.

Ondanks deze positieve ontwikkelingen heeft de waarde van HBAR een daling van 3% doorgemaakt en staat momenteel op $0,05. Het bestuur van het Hedera-netwerk blijft echter onder toezicht van de Hedera Council, die de veiligheid en integriteit van het netwerk waarborgt, terwijl het gebruikmaakt van de middelen en ondersteuning van de Linux Foundation.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!