Grote investeerder koopt 20 miljoen XRP op Zuid-Koreaanse beurs

In een opvallende ontwikkeling in de cryptomarkt, is er in de afgelopen 24 uur maar liefst 20 miljoen XRP gekocht op een van de toonaangevende cryptobeurzen van Zuid-Korea, Upbit.

Volgens gegevenstracker Whale Alert is gisteren 20.000.000 XRP, ter waarde van ongeveer $11.733.269 op het moment van schrijven, overgemaakt van Upbit naar een onbekende wallet. Deze substantiële overdracht heeft speculaties aangewakkerd over de mogelijke motieven en plannen van de grote investeerder achter deze aankoop, evenals wie deze investeerder precies is.

Grote overdrachten van beurzen naar wallets worden vaak gezien als bullish signalen, omdat deze opnames kunnen duiden op aankopen vanuit grote spelers. Daarnaast maakt zo’n zet ook vaak duidelijk dat whales vertrouwen hebben in de toekomst van de munt, aangezien het kan duiden op het veiligstellen van activa in cold storage. Dit is bullish omdat het de voorraad op beurzen beperkt, wat mogelijk de prijs opdrijft.

Ondanks de recente positieve ontwikkelingen rondom de juridische status van XRP, blijft de prijs van de munt moeite te hebben om door te breken. De munt is echter er wel in geslaagd om met 7% te stijgen in de afgelopen week, geholpen door de herintroductie van Grayscale’s XRP Trust en de vermelding van de munt op Robinhood.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!