Analist voorspelt explosieve Bitcoin stijging naar $150.000 in 2025

Bitcoin (BTC) is aan het flitsen met signalen die kunnen duiden op een explosieve beweging naar het bereik van $100.000 tot $150.000 tegen het eerste kwartaal van 2025.

BTC-prijs: klassieke patroon hint op grote uitbraak

De recente prijsbewegingen van Bitcoin tonen een samenloop van technische indicatoren die wijzen op een mogelijke uitbraak. Het meest opvallende patroon dat zich vormt op de grafieken is de “cup en handle”, een klassiek technisch patroon dat duidt op bullish voortzetting.

Dit patroon toont een ronde bodem (cup) gevolgd door een consolidatiefase (handle). De vorming van de handle signaleert een periode van consolidatie die vaak voorafgaat aan een grote bullish uitbraak.

In het geval van Bitcoin begon de cup zich te vormen na de piek eind 2021, waarbij de handle zich momenteel vormt terwijl de cryptovaluta fluctueert onder het weerstandsniveau van $65.000-$69.000.

BTC/USD wekelijkse prijsgrafiek. Bron: Elja
BTC/USD wekelijkse prijsgrafiek. Bron: Elja

Het cup-and-handle-patroon wordt voltooid wanneer de prijs boven de neklijnweerstand breekt en, volgens de technische regel, stijgt met een waarde die gelijk is aan de maximale afstand tussen de neklijn en het laagste punt van de cup.

In het geval van Bitcoin is de afstand tussen de bodem van de cup (ongeveer $15.000) en de weerstand bij de rand (rond $65.000) ongeveer $50.000.

Door deze afstand omhoog te projecteren vanaf het uitbraakpunt, suggereert onafhankelijke analist Elja een doelbereik van $110.000 tot $130.000 voor BTC in het begin van 2025.

Analist: Bitcoin een “tikkende tijdbom”

Een reeks indicatoren, benadrukt door de pseudonieme analist Nestay, wijst op een naderende beweging die gewicht toevoegt aan de bullish setup van de cup en handle.

Zo is de Bollinger Bands Width (BBW)-indicator van Bitcoin op weekbasis aan het samentrekken sinds juni. Technisch gezien suggereert een samentrekkende BBW lage volatiliteit in de markt, wat historisch gezien voorafgaat aan grote prijsbewegingen.

Ondertussen geven momentum oscillatoren zoals de Stochastic RSI en de relative strength index (RSI) oversold condities aan.

Momentum oscillatoren Bitcoin. Bron: Nestay
Momentum oscillatoren Bitcoin. Bron: Nestay

Nestay wijst verder op de populaire Crypto Fear & Greed Index, die zich in de “angst”-zone bevindt. Historisch gezien hebben perioden van extreme angst enkele van Bitcoin’s meest explosieve opwaartse bewegingen voorafgegaan, wat duidt op oversold condities en afnemende verkoopdruk.

Macro-economische factoren versterken de bullish setup

De macro-economische achtergrond voegt nog meer gewicht toe aan deze bullish setup. Een stijgende wereldwijde liquiditeitsindex suggereert een toestroom van kapitaal naar risicovolle activa zoals Bitcoin.

Deze toename van liquiditeit, gecombineerd met Bitcoin’s aanscherpende prijsactie—door Nestay beschreven als een “tikkende tijdbom”—creëert een scenario waarin een mogelijke uitbraak kan plaatsvinden, vooral nu de markt oktober en november ingaat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!