Maakt de cryptomarkt zich klaar voor een rally richting hogere prijzen?

De recente prijsactie in de cryptomarkt suggereert dat een mogelijke rally op handen is. De verschillende total marketcaps (TOTAL, TOTAL2, TOTAL3) vormen allemaal bullish patronen, wat zou kunnen wijzen op een aankomende stijging. Laten we dieper ingaan op wat deze patronen precies betekenen en waarom ze belangrijk zijn voor de cryptomarkt.

Bullish patronen in de total marktkapitalisatie

  1. TOTAL3: Bullish kanaal
    • Sinds de piek in maart bevindt TOTAL3 zich in een bullish channel. Dit kanaal biedt een sterk patroon van hogere lows en hogere highs, wat typisch duidt op een opwaartse trend. Het lijkt erop dat we de bovenkant van het kanaal naderen, en de vraag is nu of we daaruit kunnen breken om de markt verder te laten stijgen.
  1. TOTAL2: Falling wedge
    • Zowel op de wekelijkse als de 3D grafieken vormt TOTAL2 een falling wedge. Dit patroon wordt gekenmerkt door convergerende trendlijnen die naar beneden lopen, wat vaak leidt tot een uitbraak naar boven. Psychologisch gezien representeert een falling wedge een situatie waarin de verkoopdruk afneemt terwijl kopers geleidelijk de controle overnemen. Zodra de weerstandslijn wordt gebroken, resulteert dit vaak in een snelle prijsstijging.
  1. TOTAL1: Falling wedge op de 3D-grafiek
    • De belangrijkste total marketcap, TOTAL1, vormt ook een falling wedge op de 3D grafiek. Dit patroon suggereert dat de neerwaartse druk afneemt en dat de markt mogelijk klaar is voor een sterke ommekeer.

Doelen berekenen bij een falling wedge breakout

De hoogte van de opening van de wedge kan gebruikt worden om een target te berekenen bij een breakout. Dit doel zou voor veel relief zorgen in de altcoin markt en kan mogelijk een sterke prijsstijging in gang zetten.

Seizoensgebonden confluence

Wat interessant is, is de timing van deze patronen. De neerwaartse price action die gevormd wordt in een falling wedge gebeurt tijdens de zwakste maanden van het jaar, Q3. Historisch gezien is Q4 het sterkste kwartaal van het jaar voor crypto, vaak gedreven door positieve marktdynamiek en verhoogde risicobereidheid onder investeerders. Deze timing zou dus perfect kunnen samenvallen met een bullish ommekeer, waarbij de zwakte van Q3 wordt omgezet in een krachtige stijging tijdens Q4.

Kortom, de cryptomarkt vertoont meerdere bullish signalen die, als ze samenkomen, kunnen leiden tot een sterke rally in de komende maanden. Het is belangrijk om deze patronen en seizoensgebonden trends in de gaten te houden, aangezien ze kunnen fungeren als katalysatoren voor een nieuwe opwaartse cyclus in de cryptomarkt.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!