VanEck-directeur gelooft sterk in Solana en zegt dat er maar een paar Layer 1’s zullen overleven

In een nieuw interview op het YouTube-kanaal Bitcoin Macro zegt VanEck-directeur Matthew Sigel dat de economische waarde van de cryptomarkt op de lange termijn overweldigend zal bestaan ​​uit slechts een paar Layer 1-netwerken.

Sigel vervolgt zijn verhaal door te stellen dat handelaren, zodra dit gebeurt, over zullen stappen op investeringen in gedecentraliseerde applicaties (DApps) en DePIN-technologie (decentralized physical infrastructure networks). Hij beschrijft het als volgt:

“Eén tot drie soorten Layer 1-blockchains zullen waarschijnlijk 99% van de economische waarde die in de ruimte wordt gecreëerd, in beslag nemen. Ik vermoed dat een overweldigend groot deel van de economische waarde toekomt aan Bitcoin plus één of twee Layer-1’s en dat we met het risicovollere kapitaal op jacht gaan naar DApps, of het nu gaat om gaming of DePIN, die de beste kans hebben op massale acceptatie.”

Volgens Sigel is één van de Layer 1’s die zal overleven Ethereum-concurrent Solana (SOL). Hij merkt verder op dat VanEck “overwogen” is in investeringen die zijn gebouwd op basis van SOL, zoals het DePIN-project Hivemapper (HONEY) en het gedecentraliseerde mobiele telefoonnetwerk Helium (HNT). Hij gaat verder met:

“We zijn erg luidruchtig en vroege bulls geweest over Solana. Mijn weging naar Solana is veel hoger ten opzichte van ETH dan de marktkapitalisaties zouden impliceren. Ik zou zeggen dat VanEck als bedrijf een aantal investeringen heeft gedaan in DePIN-projecten zoals Hivemapper, een kaarttoepassing die is gericht op het concurreren met Google Street View – het is gebouwd op de Solana-blockchain. We zijn [ook] investeerders in Helium, dat begon als een Internet of Things-netwerk en nu is overgestapt op een 5G mobiel netwerk.”

De directeur sluit af door aan te geven dat VanEck onderwogen is in Layer 2-schaaloplossingen, met name diegene die op Ethereum-gebaseerd zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!