Bitcoin en de algehele cryptomarkt zitten in een enorme bear trap, aldus analist

Volgens pseudonieme cryptocurrency-analist TechDev zitten Bitcoin (BTC) en de algehele cryptomarkt midden in een enorme bear trap. De analist voorspelt echter een flinke opwaartse beweging zodra deze fase afgerond is.

Bear trap voorafgaand aan de stijging

TechDev deelt een grafiek met zijn 467.000 volgers op X die suggereert dat de marktcycli van Bitcoin in een reeks fasen plaatsvinden, beginnend met “accumulatie” en eindigend in een bull trap.

Volgens TechDev bevindt BTC zich in de “bear trap”-fase van de cyclus, die voorafgaat aan “hernieuwd optimisme”, “FOMO” (fear of missing out) en “euforie”-fasen voordat het een hoogtepunt bereikt en de bull trap ingaat.

De analist gelooft ook dat de dominantie van USDT op de cryptomarkten bearish lijkt, wat impliceert dat stablecoins binnenkort massaal zullen worden verhandeld voor andere cryptocurrencies, waardoor de prijzen zullen stijgen.

Bitcoin koers van $760.000 in 2029?

TechDev vergeleek onlangs ook de historische prijsactie van Bitcoin met de Nikkei 225, de grootste Japanse beursindex. Op basis hiervan suggereerde de handelaar dat Bitcoin ergens tussen 2028 en 2029 $760.000 zou kunnen bereiken voordat er een bearmarkt van meerdere jaren zou ontstaan, vergelijkbaar met de Nikkei in de jaren 90.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!