Analist voorspelt mogelijke Solana koersdaling naar $90

Hoewel de Bitcoin koers momenteel weer opleeft, heeft de veel gevolgde cryptocurrency-analist Ali Martinez een potentieel bearish scenario voor Solana (SOL) benadrukt. In zijn analyse gaf hij aan dat de munt een aanzienlijke daling tot wel $90 zou kunnen doormaken.

Volgens de analist consolideert Solana sinds april binnen een parallel kanaal, met een ondergrens van $126. Gezien dit feit, zou de beweging van SOL binnen dit handelspatroon gevolgen kunnen hebben op de korte tot middellange termijn. Hij zei het onderstaande:

Cryptocurrencies hebben een week van daling achter de rug. Als gevolg hiervan is de SOL koers ook met 7,18% gedaald. Een cruciaal niveau om in de gaten te houden voor de munt is echter de ondergrens van het parallelle kanaal op $126. Een aanhoudende sluiting onder dit niveau zou een afbraak van het kanaal signaleren, wat aangeeft dat de verkoopdruk zou kunnen toenemen.

In dit scenario zou een aanhoudende sluiting onder het gemarkeerde sleutelniveau op $126 een aanzienlijke Solana-prijscorrectie tot $110 of zelfs $90 kunnen veroorzaken. In het geval van een prijsherstel zou SOL echter kunnen herstellen van de ondergrens van het kanaal naar de middelste of bovenste grenzen, respectievelijk gepositioneerd op $154 en $187.

Hoewel de vooruitzichten voor de markt somber blijven, biedt de geschiedenis een lichtpuntje voor de SOL-prijsactie. Volgens Ali hebben SOL-prijzen historisch gezien de neiging om twee weken voor het Solana-breekpunt te stijgen. Het steeg met 35% in 2021, 35% in 2022 en 60% in 2023. We wachten het geduldig af.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!