Ripple mede-oprichter steunt Kamala Harris als president

Een hooggeplaatste manager van Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, is een van de vele ondertekenaars die vicepresident Kamala Harris ondersteunen in haar campagne voor het presidentschap.

Volgens een bericht van CNBC op 6 september heeft Chris Larsen, mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Ripple, een brief ondertekend waarin hij zijn steun aan Harris betuigt. De brief is ondertekend door 88 leidinggevenden van Amerikaanse bedrijven, waaronder bekende namen zoals Aaron Levie, mede-oprichter en CEO van cloudbedrijf Box, Yelp-CEO Jeremy Stoppelman, Snap-voorzitter Michael Lynton en voormalig 21st Century Fox-CEO James Murdoch.

Begin augustus sloot voormalig Ripple-bestuurslid Gene Sperling zich aan bij Harris’ presidentiële campagne voor 2024, nadat hij het Witte Huis had verlaten.

Het nieuws volgt kort nadat Gene Sperling, die eerder lid was van de raad van bestuur van Ripple, in augustus het Witte Huis verliet om Harris’ campagne voor 2024 te ondersteunen. Sperling was sinds 2015 lid van Ripple’s bestuur en heeft als economisch adviseur gediend onder presidenten Bill Clinton en Barack Obama. In 2021 trad hij toe tot de regering van Joe Biden.

Ook David Plouffe, voormalig adviseur van Binance en Alchemy Pay, ondersteunt Harris in haar campagne, volgens een bericht van Politico op 2 augustus.

Ripple-CEO Brad Garlinghouse gaf aan dat belangrijke crypto-regulators, zoals SEC-voorzitter Gary Gensler, hun positie zullen moeten verlaten, ongeacht de uitslag van de presidentsverkiezingen. Hoewel de impact van de verkiezingen op de crypto-markt nog onduidelijk is, speelt de crypto-sector een belangrijke rol in de lopende campagnes.

In juni sprak ARK Invest-CEO Cathie Wood haar steun uit voor Donald Trump en gaf aan te stemmen voor degene die “het beste is voor onze economie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!