Binance versterkt leenopties met introductie van vaste rente

Binance Loans introduceert nu leningen met een vaste rente, waarmee gebruikers meer zekerheid krijgen over hun leenkosten, volgens een recente blogpost van Binance. Deze nieuwe mogelijkheid maakt het voor leners mogelijk om de rente voor de gehele looptijd van hun lening vast te leggen. Dit biedt stabiliteit en zekerheid voor zowel leners als aanbieders, omdat de jaarlijkse rentevoet (APR) voor de gehele looptijd gelijk blijft.

Op dit moment biedt het platform leningen met een vaste rente aan voor twee stablecoins: USDC en FDUSD. Leners kunnen bijvoorbeeld USDC-leningen afsluiten met een vaste rente van 7,8% voor een periode van 30 dagen, met een minimaal leenbedrag van 50.000 USDC. Voor FDUSD geldt een rente van 11% voor dezelfde looptijd en hetzelfde minimumbedrag.

Binance

Om van deze leningen met een vaste rente gebruik te maken, moeten gebruikers een order plaatsen op het Binance-platform en geschikte activa selecteren als onderpand. Na goedkeuring van de order worden de geleende bedragen, minus de vooraf berekende rente, overgemaakt naar de Spot Wallet van de gebruiker. Het is essentieel dat leners hun lening op tijd aflossen om extra kosten te vermijden. Deze late kosten zijn drie keer zo hoog als de rente van de lening.

Aanbieders van fondsen worden door Binance beschermd zodra hun order is gematcht. Op dat moment begint ook de rente voor hen op te lopen. Na afloop van de lening ontvangen zij hun ingelegde activa terug, samen met de opgebouwde rente.

Om risico’s te beperken en een soepel proces te waarborgen, worden de leningen door Binance overgecollateraliseerd. Het platform biedt daarnaast de mogelijkheid tot automatisch terugbetalen en automatisch verlengen, wat het gebruikersgemak verder vergroot.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!