Mastercard lanceert non-custodial Bitcoin debit card in euro

Mastercard is een samenwerking aangegaan met de crypto-betalingsprovider Mercury om een debetkaart in euro te lanceren. Met deze kaart kunnen gebruikers direct Bitcoin en andere crypto-valuta uitgeven vanuit niet-custodial wallets.

Dankzij de kaart kunnen Europese Bitcoin-houders wereldwijd bij meer dan 100 miljoen Mastercard-acceptanten betalingen doen, zonder dat ze hun tegoeden bij een externe partij hoeven onder te brengen.

Mastercard, dat bijna 1 miljard klanten in meer dan 210 landen bedient, toont met deze nieuwe ontwikkeling aan dat het bedrijf zich steeds meer richt op het verbinden van Bitcoin met zijn bestaande betalingsinfrastructuur.

“Wij bieden consumenten een eenvoudige, betrouwbare en veilige manier om hun digitale valuta overal waar Mastercard wordt geaccepteerd uit te geven,” verklaarde Christian Rau, Senior Vice President van Mastercard’s crypto-divisie.

De kaart maakt het mogelijk om Bitcoin en andere crypto-valuta te gebruiken door deze te koppelen aan een non-custodial wallet. Dit betekent dat gebruikers hun crypto-valuta niet eerst hoeven te verkopen via een beurs en volledige controle over hun tegoeden behouden. Wel zijn er kosten aan verbonden, waaronder €1,60 voor de uitgifte, een maandelijkse onderhoudsbijdrage van €1 en een transactiekost van 0,95%.

Met de ondersteuning van non-custodial wallets speelt Mastercard in op een belangrijk knelpunt en biedt het gebruikers meer vrijheid om hun crypto-valuta direct te beheren. Deze stap sluit aan bij een groeiende groep gebruikers die zelf-beheer wallets verkiezen boven gecentraliseerde platforms.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!