Analist voorspelt langverwachte uitbraak voor Ethereum

Terwijl alle ogen gericht zijn op de volgende stappen van de Bitcoin koers, heeft een bepaalde analist zijn ogen gericht op de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH). Dit soort voorspellingen zijn vaak relevant voor bijna alle altcoins vanwege het feit dat een altcoin-seizoen vaak begint bij Ethereum.

De analist die bekend staat als Bluntz zegt dat ETH mogelijk zijn echte bodem al bereikte in augustus, na het bereiken van het laagste punt in de afgelopen zes maanden. Dit betekent dat ETH mogelijk een stijgende trend zal inzetten totdat het een nieuw recordniveau bereikt.

Bluntz verwacht eerst dat Ethereum het niveau van $2.850 om zal zetten naar een sterke ondersteuning. De analist, die een bullish divergentie ziet op de driedaagse grafiek, gebruikt hiervoor de Elliott Wave-theorie. Op basis hiervan gelooft hij dat Ethereum een ​​correctie heeft voltooid in een beweging van drie golven, waarop een patroon van vijf golven volgt die de munt naar een nieuw hoogtepunt zal brengen.

Het niveau dat de analist voor ETH in de komende weken nastreeft, ligt rond de $3.400. Op het moment van schrijven heeft ETH echter moeite om de ondersteuning van $2.500 te behouden.

De voorspelling van de analist is ook consistent met de verwachte stijging van altcoins in het algemeen. Veel experts voorspellen een stagnerende september gevolgd door actieve markten in oktober. De tweede altcoin die hij dan ook benadrukt, is Solana (SOL). De analist denkt dat SOL zal verzwakken ten opzichte van ETH, wat redelijk lijkt met het vroege einde van het ETF-verhaal.

BTC probeert op het moment van schrijven $59.000 terug te winnen nadat het meerdere keren onder de $58.000 is gedoken. Nu we het weekend en de maandelijkse sluiting naderen, zou het niet verrassend zijn als we de komende twee dagen laag volume en aanhoudende zwakte gaan zien. Wees dus gewaarschuwd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!