Binance ziet grote uitstroom van BTC en ETH wegens Palestina-boycot

Na recente beschuldigingen heeft Binance, ’s werelds grootste crypto-exchange, een aanzienlijke uitstroom van Bitcoin en Ethereum meegemaakt. Volgens gegevens van Coinglass verlieten in de afgelopen maand in totaal 51.398 Bitcoin-tokens Binance.

Het grootste deel van deze uitstroom, ongeveer 48.000 munten, vond plaats op 27 augustus, nadat veel Palestijnse gebruikers hadden geklaagd dat hun tegoeden op het platform waren bevroren.

Daarnaast heeft Binance, de grootste crypto-exchange qua handelsvolume, meer dan 275.200 Ethereum-tokens zien vertrekken in de afgelopen 30 dagen. Alleen al in de afgelopen 24 uur werd er 86.486 ETH van het platform gehaald.

De totale waarde van de BTC en ETH die de afgelopen maand van Binance is opgenomen, bedraagt ongeveer $3,7 miljard.

Ondanks deze uitstromen blijft Binance volgens de gegevens de op één na grootste houder van Bitcoin en Ethereum, met een totaal van 566.113 BTC en 3,44 miljoen ETH. Coinbase staat momenteel bovenaan de lijst met 824.887 BTC en 4,44 miljoen ETH, aldus Coinglass.

Het merendeel van deze uitstromen vond plaats nadat Ray Youssef, medeoprichter en voormalig CEO van de peer-to-peer crypto-exchange Paxful, beweerde dat Binance de tegoeden van Palestijnse gebruikers had vastgezet.

Binance verklaarde dat slechts een beperkt aantal gebruikers getroffen is door de anti-witwas- en terrorisme-financieringsbeleid van het platform. Veel pro-Palestijnse gebruikers op X hebben een nieuwe hashtag, #BoycottBinance, gedeeld. Sommigen hebben zelfs hun Binance-accounts verwijderd en bekritiseren het besluit van de beurs om de tegoeden van Palestijnse gebruikers te bevriezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!