Toncoin (TON) stijgt door goed nieuws vanuit Pavel Durov

Telegram CEO Pavel Durov is vrijgelaten uit politiehechtenis en overgebracht naar de rechtbank in Parijs voor een eerste onderzoek en mogelijke aanklacht. Na het bericht over Durovs vrijlating schoot Toncoin (TON) omhoog, van $5,3 naar $5,98 in minder dan een uur. Sindsdien is de hype echter weer wat bekoeld en op het moment van schrijven staat de munt op $5,6, een stijging van 2,5% in de laatste 24 uur.

Op 24 augustus 2024 werd Pavel gearresteerd op de luchthaven Bourget in Parijs op beschuldiging van het verspreiden van kinderporno, drugshandel, witwassen van geld en andere misdrijven. Dit incident leidde tot een scherpe uitverkoop van TON-tokens, waardoor de prijs met meer dan 25% daalde.

Door de voorgeschiedenis van Telegram met Toncoin heeft dergelijk nieuws een aanzienlijke invloed op TON en gerelateerde tokens. Zo heeft het positieve nieuws het handelsvolume met 34% doen stijgen. Bovendien is de Open Interest van TON de afgelopen 4 uur ook met 7% gestegen, wat duidt op een groeiende interesse van handelaren en investeerders te midden van de recente vrijlating van Durov.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!