Bitcoin kan profiteren van “suger high”-effect voor economie VS, aldus Arthur Hayes

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, vergelijkt de recente acties van de Amerikaanse Federal Reserve met een kortdurende “suger high” voor de economie, die ook effecten heeft op de crypto-markt. In een recent artikel op Medium verbindt Hayes bepaalde beslissingen van de centrale bank met een verschuiving van investeerders naar Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Hayes wijst specifiek op de renteverlagingen van de Federal Reserve als een mogelijke oorzaak voor het afbouwen van de Japanse yen carry trade. Dit zou de markten kunnen verstoren, tenzij de Federal Reserve meer geld in omloop brengt.

Volgens Hayes kunnen lagere rentetarieven de traditionele markten op de korte termijn ondersteunen, maar ze hebben ook belangrijke gevolgen voor fiat-valuta’s en crypto-activa.

Hij legt uit dat de yen waarschijnlijk sterker zal worden naarmate het renteverschil kleiner wordt, wat kan leiden tot wereldwijde marktverstoring en centrale banken kan dwingen hun balansen verder uit te breiden. Deze uitbreiding, die Hayes “echt voedsel” noemt, zou extra liquiditeit aan de markten toevoegen en mogelijk de waarde van schaarse activa zoals Bitcoin verhogen.

Hayes bespreekt de yen carry trade-strategie, waarbij investeerders lenen in yen, meestal tegen lage rentes, om te investeren in andere valuta’s met een hoger rendement. Wanneer centrale banken de rente verlagen, maakt het kleinere renteverschil deze strategie minder aantrekkelijk, wat kan leiden tot een sterkere yen en het afbouwen van deze posities. “De fiat-liquiditeitsomstandigheden zijn op dit moment zeer gunstig voor crypto-investeerders,” merkt Hayes op.

Op 12 augustus schreef Hayes op Substack dat BTC en Ether (ETH) de grens van respectievelijk $70.000 en $4.000 moeten overschrijden voordat een nieuwe altcoin-rally kan beginnen.

Hayes voorspelde dat als er tegen het einde van het jaar $301 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties wordt uitgegeven, BTC snel zal herstellen van het verlies dat werd veroorzaakt door de versterking van de yen, met een mogelijke stijging naar $100.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!