Aave stijgt 30% in een week terwijl whales actiever worden

AAVE, het native token van het gedecentraliseerde uitleenplatform Aave, heeft de interesse gewekt van grote investeerders, ook wel whales genoemd, omdat de waarde van de token in de afgelopen week met meer dan 30% is gestegen.

Op het moment van schrijven was Aave gestegen naar de 44e positie op de ranglijst van grootste cryptocurrencies, terwijl het op 20 augustus nog op de 47e plek stond. De marktkapitalisatie van het token overschreed de $2 miljard en steeg met meer dan 3% in de afgelopen 24 uur.

Uit gegevens bleek dat AAVE werd verhandeld voor $137,64, wat lager was dan het wekelijkse hoogtepunt van $142,16 dat op 22 augustus werd bereikt. De token was in de afgelopen week met 30,9% gestegen en in de afgelopen 30 dagen zelfs met meer dan 47,7%. Ondanks deze recente groei ligt de token nog steeds 79,2% onder het record van $661,69 dat in mei 2021 werd bereikt.

De recente prijsstijging is voornamelijk het gevolg van verhoogde activiteit onder whales in de afgelopen week. Op 22 augustus toonde Lookonchain-gegevens aan dat een whale voor ongeveer $10,4 miljoen aan AAVE had gekocht in ruil voor 4.000 gestakede Ethereum (ETH) binnen 24 uur.

Deze grote aankoop werd voorafgegaan door andere significante walvissen die op 20 augustus samen voor $3,92 miljoen aan AAVE kochten, gevolgd door een andere grote investeerder die de dag erna nog eens $6,65 miljoen in de token investeerde.

Gegevens van IntoTheBlock laten zien dat whales die meer dan 1% van de circulerende voorraad AAVE bezitten, samen 59,43% van de totale voorraad in handen hebben. Dit wijst erop dat de prijs van de token sterk wordt beïnvloed door deze grote houders.

Daarnaast lieten de gegevens een sterke toename zien in zowel de instromen als uitstromen van AAVE onder grote houders, met een stijging van 90,37% in instromen en 95,79% in uitstromen in de afgelopen zeven dagen.

De netto instroom van AAVE onder grote houders is echter met 364,73% toegenomen in dezelfde periode, wat aangeeft dat de koopdruk momenteel domineert en bijdraagt aan de prijsstijging van AAVE.

Op de 4-uurs grafiek van AAVE/USDT stond de Relative Strength Index (RSI) op 73,93, wat aangeeft dat de token mogelijk overbought is. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) laat echter zien dat het opwaartse momentum nog steeds sterk is, aangezien de MACD-lijn boven de signaallijn blijft met positieve histogrammen.

Dit kan erop wijzen dat, hoewel AAVE momenteel overbought is, de opwaartse trend nog even kan doorgaan, aangedreven door aankopen van whales. Toch kunnen overbought-condities vaak leiden tot een prijscorrectie of een periode van consolidatie, waardoor handelaren op korte termijn mogelijk winsten willen veiligstellen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!