XRP stijging naar $1 in zicht?! Prijs moet eerst dit niveau doorbreken!

Nu Ripple Labs, het bedrijf achter de populaire cryptocurrency XRP, meer juridische zekerheid gekregen heeft in de Verenigde Staten, heeft XRP hernieuwde interesse gekregen. Door deze recente opleving is de droom van een XRP stijging naar $1 (en hoger) weer volledig levend. Handelaren tonen echter ook bereidheid om positie in te nemen in aanloop naar een mogelijke grote doorbraak, die op zijn beurt weer gesteund worden door sterke fundamentals en een robuuste structuur in de grafieken. Er is echter een belangrijke hindernis die overwonnen moet worden, voordat de XRP prijs zal exploderen naar boven de $1.

Stijgende koopactiviteit en robuuste futuresmarkt

Zoals het er nu naar uitziet, kan de XRP prijs binnenkort een nieuwe herstelfase boven de $0,6 tegemoet zien, omdat grote investeerders (ook bekend als whales) hun risicobereidheid vergroten. Volgens de aanbodverdelingsmetriek van Santiment zijn adressen met tussen de 10.000 en 100.000 XRP momenteel goed voor 11,32% van het totale netwerkaanbod, vergeleken met 11,25% op 2 augustus. Op dezelfde manier profiteerden adressen met tussen de 1 miljoen en 10 miljoen XRP van de correctie naar $0,42 en verhoogden hun cumulatieve bezit tot 6,3%.

De derivatenmarkt maakte tevens een sterke comeback, waarbij de Open Interest (OI) voor XRP-futures met 3,43% steeg naar $671 miljoen. Op basis van de gegevens van CoinGlass steeg het handelsvolume ook met 30% naar 2,14 miljard, naast een stijging van 36% in de OI van opties naar $648 miljoen.

Stijgende koopactiviteit en robuuste derivatenindicatoren duiden vaak op een sterke interesse van beleggers en vertrouwen in de Ripple koers. Deze unieke combinatie suggereert vaak een mogelijke opwaartse beweging, tegengehouden door de toegenomen vraag naar de symbolische en speculatieve activiteit.

XRP maakt zich klaar voor een nieuwe prijsexplosie?

Zoals te zien is, slaagde de XRP prijs er vandaag nog niet in om de weerstand van $0,62 te doorbreken, wat resulteerde in een correctie om steun te zoeken boven het 20-dagen Exponential Moving Average (EMA). De munt schommelt op het moment van analyse op $0,5994, volgens CoinMarketCap, wat potentieel laat zien voor een grotere stijging boven $0,6.

De SuperTrend-indicator – een veelzijdige tool die voornamelijk is ontworpen voor het volgen van trends en die veel wordt gebruikt op verschillende financiële markten, waaronder aandelen, valuta’s en grondstoffen – duidt tevens op een potentiële bullish trendomkering. Handelaren zien dit als een koopmogelijkheid en verwachten dat de opwaartse trend in de nabije toekomst aan kracht zal winnen.

Slimme handelaren wachten echter op een overtuigende doorbraak van de $0,6-weerstand voordat ze meer XRP zullen kopen. Naarmate het vertrouwen in de opwaartse trend echter groeit, zal het pad richting $1 steeds meer open komen te liggen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!