Bitdeer breidt uit met $150M converteerbare obligatie-uitgifte

Bitdeer Technologies Group, een crypto-mining bedrijf gevestigd in Singapore, kondigde een voorgenomen openbare aanbieding aan van $150 miljoen aan converteerbare obligaties die aflopen in 2029, met als doel hun datacenter uit te breiden en ASIC-gebaseerde mining apparatuur te ontwikkelen.

Op 15 augustus verklaarde Bitdeer dat de obligaties senior, ongedekte verplichtingen van het bedrijf zullen zijn, die op 15 augustus 2029 vervallen, tenzij ze eerder worden omgezet, afgelost of teruggekocht. Een senior converteerbare obligatie is een vorm van schuldpapier dat later kan worden omgezet in aandelen. Het is een vorm van schuld voor het bedrijf die ook over tijd rente kan opleveren voor de investeerder. Een senior converteerbare obligatie heeft voorrang boven alle andere schuldpapieren die door een bedrijf zijn uitgegeven.

Bitdeer verklaarde dat houders hun obligaties kunnen omzetten op de tweede geplande handelsdag onmiddellijk na de vervaldatum.

Bitdeer biedt gewone aandelen van klasse A aan bij vervaldatum

Wanneer de obligaties worden omgezet, zal Bitdeer de houders betalen met gewone aandelen van klasse A of een combinatie van contanten en gewone aandelen van klasse A. Op 16 augustus kondigde het bedrijf aan dat de obligaties jaarlijks een rente van 8,5% zullen opleveren.

Bitdeer verklaarde dat de opgehaalde fondsen uit de aanbieding zullen worden gebruikt om hun bedrijf verder uit te breiden en te ontwikkelen. “Het bedrijf is voornemens de netto-opbrengsten van de aanbieding te gebruiken voor de uitbreiding van datacenters, de ontwikkeling van ASIC-gebaseerde mining apparatuur, evenals werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden,” schreef Bitdeer.

Lijst van mijnbedrijven op basis van marktkapitalisatie. Bron: CompaniesMarketCap

Bitdeer Technologies is het op tien na grootste crypto-mining bedrijf ter wereld op basis van marktkapitalisatie. Het bedrijf, dat wordt gewaardeerd op ongeveer $870 miljoen, handelt boven concurrenten zoals BitFufu en Bit Digital, volgens gegevens van CompaniesMarketCap.

Bitdeer-aandelen dalen met 18% na de aankondiging

Na de aankondiging van de verkoop van de converteerbare obligaties, toonden gegevens van Google Finance dat de aandelenkoers van Bitdeer met meer dan 18% daalde. Op de 5-daagse grafiek laat de koers een grotere prijsdaling zien van 23%, van $8,26 op 9 augustus naar $6,33 op het moment van schrijven.

Bitdeer is niet het enige mining bedrijf dat klappen kreeg op de aandelenmarkt na de aankondiging van een converteerbare obligatie-uitgifte. Op 14 augustus zag het Bitcoin-miningbedrijf Core Scientific een daling van 10% in de aandelenkoersen na de aankondiging van een uitgifte van $400 miljoen aan senior converteerbare obligaties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!