Lange termijn investeerders accumuleren enorme hoeveelheden Bitcoin

Volgens het blockchain-analyseplatform Glassnode verzamelen langetermijnhouders van Bitcoin (BTC) plotseling snel enorme hoeveelheden van de ’s werelds grootste cryptocurrency, gemeten naar marktkapitalisatie.

In een nieuwe analyse meldt Glassnode dat long-term holders (LTH), of adressen die munten gedurende minstens 155 dagen vasthouden, de afgelopen drie maanden voor meer dan $22 miljard aan Bitcoin hebben verzameld. Het geeft het als volgt aan:

“Deze observatie wordt weerspiegeld bij long-term holders (LTH), die zwaar hebben gedesinvesteerd tijdens de aanloop naar de ATH (all-time high). Dit cohort is nu teruggekeerd naar een voorkeur voor HODLing, met een totaal volume van meer dan 374.000 BTC dat de afgelopen drie maanden naar de LTH-status is gemigreerd. Hieruit kunnen we concluderen dat de neiging van beleggers om hun munten vast te houden nu een grotere kracht heeft in verhouding tot hun bestedingsdruk.”

Glassnode zegt ook dat een belangrijke maatstaf suggereert dat de accumulatie van Bitcoin nu een trend in de opkomende markten is. Het gaat verder met:

“De accumulation Trend Score (ATS) meet een gewogen evenwichtsverandering in de markt. Deze maatstaf suggereert ook dat er een verschuiving plaatsvindt naar accumulatiedominant gedrag. De bovengenoemde verschuiving naar accumulatie heeft ertoe bijgedragen dat de ATS de hoogst mogelijke waarde van 1,0 noteerde, wat duidt op een aanzienlijke accumulatie gedurende de afgelopen maand.”

Volgens Glassnode suggereren de LTH-gegevens dat de marktfundamenten van Bitcoin sterk zijn en dat er mogelijk een doorbraak naar nieuwe all-time highs (ATH’s) op komst is. Het sluit af met:

“Ondanks uitdagende en schokkerige marktomstandigheden blijven Bitcoin-houders op de lange termijn opmerkelijk standvastig in hun overtuiging, met bewijs dat ze het accumulatiegedrag opvoeren. Een hoog percentage van de rijkdom van het Bitcoin-netwerk is in handen van dit investeerderscohort vergeleken met eerdere cyclus-ATH-pauzes, wat erop wijst dat er sprake is van een zekere mate van beleggersgeduld en het wachten op hogere prijzen. Bovendien onderstreept het gebrek aan paniekverkopen onder dit cohort, in plaats van de grootste prijsdaling van de cyclus, de veerkracht van hun totale overtuiging.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!