Rivaal van Trudeau belooft CBDC te verbannen in Canada

Conservatieve partijleider Pierre Poilievre heeft beloofd een digitale valuta van de centrale bank in Canada te verbieden en zet zich in om het gebruik van contant geld te beschermen. In een recente post op X sprak Poilievre zich krachtig uit tegen de ontwikkeling van een centrale bank digitale valuta (CBDC) in Canada. Hij beloofde om het gebruik van contant geld te waarborgen en zich te verzetten tegen de plannen van de regering om de economie verder te digitaliseren.

Poilievre, die de rivaal is van premier Justin Trudeau, riep op om te stoppen met de ontwikkeling van een CBDC en steunde het wetsvoorstel C-400 van Ted Falk, een lid van het Canadese Lagerhuis. Dit wetsvoorstel heeft als doel de introductie van een dergelijke digitale valuta te verbieden.

Het wetsvoorstel, dat in juni werd ingediend, beoogt een kader te ontwikkelen dat ervoor zorgt dat contant geld in heel Canada beschikbaar blijft. Daarnaast wijzigt het de Currency Act en de Bank of Canada Act om de bevoegdheid van de regering om munten en bankbiljetten uit de omloop te halen, te beperken.

De goedkeuring van wetsvoorstel C-400 is nog onzeker, omdat dit afhankelijk is van het politieke klimaat, de publieke opinie en de uitkomst van parlementaire debatten en commissies, wat enkele maanden tot een jaar kan duren.

Ondertussen onderzoekt de Bank of Canada de mogelijkheid om een CBDC in te voeren, mede door de groeiende internationale interesse en technologische vooruitgang in de financiële sector. Hoewel er nog geen definitief besluit is genomen, bereidt de centrale bank zich voor op de mogelijke noodzaak van een digitale valuta.

De centrale bank heeft aangegeven dat de invoering van een CBDC alleen zal plaatsvinden met volledige steun van de Canadese regering en goedkeuring van het Canadese publiek.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!