XRP handelsvolume stijgt met 235% – Nieuwe all-time high in de kaarten?

Een opmerkelijke ontwikkeling is dat het koopvolume van XRP de afgelopen 24 uur met meer dan 235% is gestegen. In dezelfde periode kende de XRP prijs tevens een aanzienlijke stijging, die eind woensdag met ruim 27% steeg tot $0,64.

Santiment-analisten rapporteerden ook een stijging van portefeuilles met 1 miljoen tot 10 miljoen XRP, waarbij het aangaf dat deze investeerders nu een recordaantal van 7,06 miljard munten bezitten, ter waarde van $4,42 miljard. Volgens het bedrijf zijn de discussies op sociale media over XRP ook naar het hoogste niveau sinds januari gestegen, wat een weerspiegeling is van de toegenomen belangstelling van investeerders.

Deze stijging van de activiteit van XRP volgt op een baanbrekend vonnis van rechter Analisa Torres woensdag, die de beweringen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verwierp dat Ripple roekeloos had gehandeld en beschuldigingen van fraude of opzettelijk wangedrag weerlegde.

De rechter verwierp ook de eis van de SEC voor een boete van $2 miljard, en legde in plaats daarvan een boete van $125 miljoen op die verband hield met specifieke historische verkopen aan geavanceerde investeerders. Deze resolutie markeert het einde van een veelbesproken rechtszaak die ongeveer zeven jaar lang een lange schaduw over Ripple en zijn oorspronkelijke cryptocurrency had geworpen.

Dat gezegd hebbende, heeft de recente uitspraak speculatie doen ontstaan ​​over het toekomstige traject van XRP. Analisten houden nauwlettend toezicht op een mogelijke uitbraak, waarbij sommigen voorspellen dat XRP binnenkort het hoogste punt ooit van $3,20 in 2017 zou kunnen bereiken of overschrijden, of zelfs zou overtreffen.

Zo merkte de analist ‘Dr. Profit’ op dat de XRP prijs cruciale weerstandsniveaus test binnen het 6,5 jaar durende symmetrische driehoekspatroon, en dat het doorbreken van deze barrières de weg zou kunnen bereiden voor een aanzienlijke opwaartse beweging, wat een potentieel koersdoel van $16 suggereert, gebaseerd op historische patronen en Fibonacci-niveaus.

Daarnaast steunde analist Amony de visie van Dr. Profit, die voorspelt dat XRP zou kunnen stijgen naar $16 op basis van Fibonacci-niveaus, voordat het mogelijk zou stijgen naar ongeveer $80 als zich een patroon voordoet dat lijkt op de bull run van 2017.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!