Analist waarschuwt voor “grote consequenties” als Bitcoin onder dit niveau zakt

Een veel gevolgde cryptocurrency-analist waarschuwt voor een ineenstorting als Bitcoin (BTC) er niet in slaagt één belangrijk ondersteuningsniveau vast te houden.

In een nieuwe video-update vertelt cryptostrateeg Jason Pizzino zijn 332.000 YouTube-abonnees dat de bullmarkt van Bitcoin ongeldig kan worden verklaard als deze meer dan 27% daalt ten opzichte van de huidige prijs op de wekelijkse grafiek. Hij beschrijft het als volgt:

“Kracht is prijsactie boven de $44.600, wat het ondersteuningsniveau van de bullmarkt is. Alles onder dat niveau dat wekelijks of maandelijks wordt gesloten, zal behoorlijk ernstige gevolgen hebben voor de Bitcoin-markt. Dat is mijn keerpunt, dat keerpunt voor de bull- en bearmarkt. Onder dat niveau zijn er geen goede tekenen.”

Vervolgens zegt de analist dat Ethereum (ETH) in een bullish trend zou kunnen blijven als het op overtuigende wijze steun terugwint op $2.900, het 50% niveau van de bearmarkt. Hij zegt het onderstaande:

“Als ETH de sluiting boven de $2.900 kan halen, zal dat het in een veel sterkere positie brengen voor deze volgende stap voorwaarts. Als het hier blijft haperen en afgewezen wordt, is dat geen goed teken voor ETH. Je zou waarschijnlijk weer meer nadelen zien, of op zijn minst een test van de dieptepunten van $2.400 tot $2.500.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!