Gemini verzet zich tegen voorgesteld verbod op voorspellingsmarkten

Cryptocurrency-exchange Gemini heeft de Amerikaanse toezichthouders aangespoord om een voorgestelde regelgeving in te trekken die, indien aangenomen, alle eventcontracten op gedecentraliseerde voorspellingsmarkten zou verbieden.

“We benadrukken de nadelige impact die deze regel zou hebben op voorspellingsmarkten, inclusief markten die worden gebruikt om verkiezingen te voorspellen,” verklaarde Gemini in een brief van 8 augustus aan Christopher Kirkpatrick, de secretaris van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Winklevoss beweert dat deze platforms meer integriteit bieden

Gemini mede-oprichter Cameron Winklevoss maakte verdere opmerkingen op sociale media over waarom hij denkt dat cryptovoorspellingsplatforms zoals Polymarket belangrijk zijn, waarbij hij wees op de transparantie die ze gebruikers bieden.

Bron: Gemini

“De CFTC moet haar voorgestelde regel over evenementencontracten intrekken, die categorisch alle evenementencontracten in de VS zou verbieden, zoals die verhandeld worden op Polymarket, de grootste voorspellingsmarkt ter wereld,” schreef Winklevoss in een X-post op 9 augustus.

“In tegenstelling tot peilingen, deskundigen of experts, vereisen ze dat deelnemers hun geld inzetten — ze moeten ‘skin in the game’ hebben,” beweerde Winklevoss:

“Gedecentraliseerde voorspellingsmarkten zijn een belangrijke innovatie met echte publieke waarde.”

Hij legde uit dat platforms zoals Polymarket’s proof-of-stake (PoS) vereiste hen een niveau van integriteit geeft dat andere platforms niet kunnen evenaren.

Cryptobeurs Coinbase heeft ook bezwaren geuit tegen de voorgestelde regel. De juridische directeur van Coinbase, Paul Grewal, verklaarde dat “het voorstel niet de publieke voordelen van voorspellingsmarkten erkent.”

“We dringen er bij de CFTC op aan om dit voorstel in te trekken en samen te werken met academische, industriële en beleidsbelanghebbenden om een meer evenwichtige benadering te ontwikkelen die innovatie bevordert en tegelijkertijd het publieke belang beschermt,” schreef Grewal.

Amerikaanse politici zeggen dat weddenschappen verkiezingen kunnen verstoren

Dit komt nadat vijf Amerikaanse senatoren en drie vertegenwoordigers hun oproep aan de CFTC hebben hernieuwd om weddenschappen op de presidentsverkiezingen van 2024 te verbieden.

Ze beweerden dat dergelijke markten “verkiezingen zouden kunnen beïnvloeden en verstoren en het publieke vertrouwen in de democratie verder zouden kunnen ondermijnen” in een brief van 5 augustus aan CFTC-voorzitter Rostin Benham.

Op 17 juli meldde experts dat koortsachtige speculaties over de Amerikaanse presidentsverkiezingen de volumes van Polymarket naar recordhoogtes hebben gedreven, met meer volume in de eerste twee weken van juli dan in welke andere maand in zijn geschiedenis.

Volgens Dune Analytics noteerde Polymarket in juli een volume van $387,03 miljoen, waarmee het vorige record van $111,5 miljoen in juni werd overtroffen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!