Bitcoin kan all-time high testen als VS niet in recessie beland, aldus Grayscale

Volgens Grayscale Research zou Bitcoin (BTC) later dit jaar zijn hoogste waarde ooit opnieuw kunnen bereiken, mits de Amerikaanse economie een recessie weet te vermijden. Ondanks de recente volatiliteit in de crypto-markt, verwachten analisten van Grayscale Research dat de prijzen in de komende maanden kunnen stijgen.

In een onderzoeksrapport van 8 augustus suggereerden de Grayscale-analisten dat als de Amerikaanse economie een “zachte landing” maakt en een recessie weet te vermijden, de waarderingen van tokens kunnen herstellen, en dat Bitcoin tegen het einde van dit jaar mogelijk zijn “all-time high” opnieuw kan bereiken.

Grayscale merkte op dat veranderingen in het Amerikaanse politieke klimaat rond de crypto-industrie mogelijk ook de neerwaartse risico’s voor waarderingen kunnen verminderen in vergelijking met eerdere cycli.

Het bedrijf benadrukte dat zelfs in een zwakker economisch klimaat de neerwaartse risico’s mogelijk minder groot zijn dan in eerdere cycli, mede dankzij de stabiele vraag naar nieuw genoteerde Amerikaanse exchange-traded products en de gematigde prestaties van altcoins.

Grayscale verwacht dat de stabiliteit van de markt zal afhangen van aankomende macro-economische gegevens en het beleid van centrale banken. Ze wijzen erop dat belangrijke gebeurtenissen zoals de vergadering van de Federal Reserve in september en het Jackson Hole Symposium waarschijnlijk een belangrijke rol zullen spelen in het bepalen van de marktomstandigheden.

Ongeacht het scenario blijft Grayscale Research optimistisch. Ze suggereren dat zelfs een periode van economische zwakte de langetermijn-investeringen in Bitcoin zou kunnen versterken, vooral gezien de aanhoudende “ongedisciplineerde aanpak” van monetair en fiscaal beleid.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin boven de $60.000, na een herstel van een dip op maandag waarbij de prijs kort onder de $50.000 zakte. Tot nu toe heeft Bitcoin zijn ondersteuningsniveau van $50.000 behouden, wat speculaties voedt dat grote investeerders blijven kopen tegen de huidige prijzen. Dit zou kunnen wijzen op mogelijk hogere prijsbewegingen later, vooral omdat Bitcoin in september en oktober doorgaans binnen een relatief smal prijsbereik handelt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!