Michael Saylor’s Bitcoin bezit van $1 miljard en MicroStrategy’s agressieve strategie

Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter en medeoprichter van MicroStrategy, heeft onlangs onthuld dat zijn persoonlijke Bitcoin-bezit minimaal 17.732 BTC bedraagt, momenteel ter waarde van ongeveer $1 miljard. Samen met de aanzienlijke Bitcoin-reserves van zijn bedrijf, maakt dit Saylor een van de meest invloedrijke figuren in de wereld van cryptocurrency.

Saylor staat bekend als een uitgesproken voorstander van Bitcoin (BTC) en voorspelt dat de waarde ervan in de toekomst aanzienlijk zal stijgen. Hij beschouwt Bitcoin als een uitstekende optie voor langetermijnkapitaalbeheer en ziet het als een superieure waardeopslag vergeleken met traditionele activa. “Ik heb geen Bitcoin verkocht, ik blijf meer Bitcoin verwerven. Het is een geweldige kapitaalinvestering voor een individu, een gezin, een instelling, een bedrijf of een land. En ik zie geen betere plek om mijn geld in te investeren,” aldus Saylor in een recent interview met Bloomberg.

MicroStrategy’s agressieve Bitcoin-strategie

Onder Saylor’s leiding heeft MicroStrategy een agressieve strategie om Bitcoin te verwerven als onderdeel van hun bredere investeringsstrategie. Het bedrijf heeft per 1 augustus 2024 ongeveer 226.500 BTC in bezit, waarmee het de grootste publieke Bitcoin-houder is. MicroStrategy heeft ook aangekondigd dat het $2 miljard wil ophalen door de verkoop van klasse A-aandelen om nog meer in Bitcoin te investeren en schulden te beheren. Dit plan werd op 1 augustus ingediend bij de SEC.

Saylor heeft vaak verklaard dat MicroStrategy Bitcoin zal blijven kopen en vasthouden zonder agressieve plannen om te verkopen. Hij ziet Bitcoin als een afdekking tegen inflatie en benadrukt dat het een belangrijke kapitaalinvestering is voor de lange termijn. “Ik denk dat we wereldwijd grote tekenen van Bitcoin-adoptie zien,” zei Saylor tijdens een haardvuurgroepgesprek in Bitcoin Park.

Bitcoin als het ultieme bezit

In het licht van recente politieke ontwikkelingen beschreef Saylor Bitcoin als “het ultieme bezit van de Verenigde Staten.” Hij verwees naar een wetsvoorstel van de Amerikaanse senator Cynthia Lummis om een Amerikaanse Strategische Bitcoinreserve te creëren, die tot 1 miljoen BTC zou kunnen verzamelen indien het wordt ingevoerd. Daarnaast heeft voormalig president Donald Trump op de Bitcoin 2024 Conferentie in Nashville geadviseerd om “nooit je Bitcoin te verkopen.”

Saylor merkte ook de verschuiving in politieke perspectieven op en verklaarde: “Ik denk dat het gesprek is verschoven en dat elke politicus ter wereld zich is gaan realiseren dat Bitcoin het meest gewilde bezit in cyberspace is – het is de toekomst.”

Saylor sloot zijn opmerkingen af door te benadrukken dat Bitcoin moet worden beschouwd als een waardevolle langetermijninvestering en niet moet worden uitgegeven aan onbelangrijke zaken zoals koffie of ijs. Hij noemde Bitcoin “het meest gewilde bezit in het universum” en ziet het als een essentieel onderdeel van zijn investeringsstrategie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!