Millennials zijn klaar met het traditionele financiële systeem en verkiezen Bitcoin, aldus Michaël Saylor

MicroStrategy-oprichter en uitvoerend voorzitter Michael Saylor heeft in een nieuw interview met CNBC aangegeven dat jongere Amerikaanse kiezers het traditionele financiële systeem beu zijn en Bitcoin (BTC) aantrekkelijker vinden.

In het interview, dat gisteren geplaatst werd, gaf de BTC-supporter aan dat millennials, mensen geboren tussen 1981 en 1996, het gevoel beginnen te krijgen dat Bitcoin veel meer voordelen biedt dan traditionele financiën, waaronder 24/7 toegang. Hij zei het volgende:

“Wat je hebt zijn twee kiesdistricten. Je hebt traditionele financiën, en traditionele financiën zijn 19% van de tijd actief. Het kost 40 miljoen dollar om een ​​bedrijf naar de beurs te brengen. Er is geen krediet, er is geen liquiditeit in het weekend. Bitcoin vertegenwoordigt iets anders. Het vertegenwoordigt de 21e eeuw.

Dus ik denk dat de millennials vandaag de dag naar de wereld kijken en denken dat elektriciteit, water, liften en internet 100% van de tijd actief zijn. Bitcoin is 100% van de tijd actief. Waarom zitten we vast met banken, geldmarkten en kapitaalmarkten uit de 20e eeuw die om 16.00 uur sluiten op vrijdag en pas op maandag om 09.30 uur open? Weet je, als we dat zouden doen met je voedsel, je water of je lucht, zou dat als een wrede en ongebruikelijke straf worden beschouwd.”

Saylor voorspelde onlangs tevens dat de Bitcoin koers in de komende twintig jaar met ruim 19.000% zou groeien. In zijn basisscenario ziet hij het jaarlijkse rendement (ARR) van Bitcoin in de loop van de tijd afnemen totdat de cryptokoning $13 miljoen bereikt met een marktkapitalisatie van $280 biljoen. Hij gaf het onderstaande aan:

“Hier is mijn macro-Bitcoin-voorspelling: het is 21 jaar. Het loopt uit tot het jaar 2045. Wat denk ik dat er zal gebeuren? Nou, ik heb een bearish scenario en een bullish scenario.

Maar wat ik denk dat er zal gebeuren is dat 55% ARR naar 50%, 45%, 40%, 35%, 30%, 25%, 20% gaat – het ligt tussen de 50% en 20%. Het zal geleidelijk vertragen totdat het ongeveer twee keer zo snel groeit als de S&P-index.

In dat tempo kost Bitcoin in 2045 $13 miljoen per munt. Het zou een bearish scenario van $3 miljoen kunnen zijn, het zou een bullish scenario van $49 miljoen kunnen zijn. Maar wat is Bitcoin? Dan is het 7% van de bezittingen van de wereld.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!