Whales profiteren van 20% prijsdaling van XRP en besluiten massaal te kopen

Grote investeerders hebben flink geprofiteerd van de prijsdaling van XRP. De munt bereikte onlangs een dieptepunt van $0,438 in de nasleep van een intense uitverkoop op de bredere cryptomarkt, waarbij de waarde van veel cryptocurrencies scherp daalde. Deze intense uitverkoop resulteerde in een dramatische daling van 20% in de prijs van XRP binnen een tijdsbestek van 24 uur.

Ondanks deze scherpe daling laten transactiegegevens over de keten zien dat sommige grote houders, vaak ‘whales’ genoemd, zich niet laten afschrikken. Deze investeerders grijpen de kans aan die de lagere prijzen bieden om meer XRP op verschillende beurzen te verzamelen.

Whales kopen miljoenen XRP

Recente gegevens van de transactietracker Whale Alerts onthullen een intrigerend accumulatiepatroon onder XRP-houders. De afgelopen 48 uur heeft Whale Alerts meerdere gevallen opgemerkt van substantiële XRP-overdrachten van en naar verschillende beurzen. Bij het merendeel van deze overdrachten werden aanzienlijke hoeveelheden XRP vanuit cryptobeurzen naar particuliere, onbekende portemonnees verplaatst.

De laatste geregistreerde grote transactie was de overdracht van 26,69 miljoen XRP-tokens ter waarde van $13,6 miljoen van de Binance-exchange naar een privéportemonnee geïdentificeerd als ‘rhWj9g’. Deze transactie maakt deel uit van een bredere trend waargenomen door Whale Alerts, die een cumulatief totaal van 157 miljoen XRP-tokens, ter waarde van ongeveer $75,16 miljoen, benadrukt die de afgelopen 24 uur van cryptobeurzen naar privé-portemonnees zijn verplaatst. Interessant genoeg waren de meeste van deze overdrachten afkomstig van Binance.

Tevens is het belangrijk om op te merken dat de gegevens ook duiden op een waarschijnlijke verkooptransactie, waarbij 31,7 miljoen XRP-tokens, ter waarde van $15,1 miljoen, vanuit een privéportemonnee naar Bitstamp werden overgebracht. Deze beweging staat in contrast met de algemene trend van accumulatie, wat erop wijst dat niet alle whales hebben besloten om te accumuleren.

Als we het tijdsbestek uitbreiden naar de afgelopen 48 uur, onthullen de gegevens van Whale Alerts een cumulatieve accumulatie van 228,54 miljoen XRP-tokens ter waarde van $108,78 miljoen, afkomstig van crypto-uitwisselingen in privé-portemonnees.

Snelle rebound voor prijs?

Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld op $0,5016, wat een stijging van 7,11% in de afgelopen 24 uur weerspiegelt. Dit herstel heeft XRP teruggebracht naar een cruciaal weerstands- en ondersteuningsniveau over meerdere maanden rond de $0,5, een prijs die historisch gezien zowel een bodem als een plafond is geweest voor de cryptocurrency. Dit prijsniveau is een aanzienlijke drempel gebleken, een drempel waar XRP al geruime tijd moeite mee heeft om te ontsnappen.

Deze accumulatie van whales zou echter een signaal kunnen zijn voor een toekomstig prijsherstel, aangezien aanzienlijke buy-ins van grote houders vaak tot marktoplevingen leiden. De strategische aankopen in het kader van de prijsdaling tonen het vertrouwen aan dat de huidige neergang een tijdelijke tegenslag is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!