Galaxy Digital waarschuwt Bitcoin Layer 2-projecten – Er zullen maar een paar overleven!

In een nieuwe onderzoeksrapport zegt het crypto-investeringsbedrijf Galaxy Digital dat de blokken van Bitcoin – of bestanden waarin informatie wordt opgeslagen en gecodeerd – overvol zijn vanwege de overmatige vraag. Hierdoor zullen Bitcoin Layer 2-projecten waarschijnlijk meer moeten betalen voor opname, waardoor de kosten van BTC-overdrachten zullen stijgen. Het beschrijft het als volgt:

“Gezien de consistent volledige blokken van Bitcoin sinds januari 2023 zal de concurrentie om blokopname intensiveren met de introductie van nieuwe blockspace-kopers zoals rollups, waardoor de Bitcoin-transactiekosten mogelijk naar nieuwe hoogten worden gedreven, waardoor het voor bepaalde gebruikers – met name rollups – economisch onhaalbaar zou kunnen worden om transacties te betalen. kosten.”

Volgens het model van Galaxy Digital zullen Bitcoin Layer 2-projecten, ook wel rollups genoemd, waarschijnlijk miljoenen dollars per jaar moeten uitgeven alleen al om te concurreren om blockspace. Het gaat verder met:

“Voor ons model gaan we ervan uit dat het ZK-Proof- en statusverschil van een rollup 400 KB bedraagt ​​per 730 geposte blokken (ongeveer een maand). Anders gezegd, we hadden verwacht dat rollups ervoor zouden kiezen om elk uur (elke 6-8 blokken), of 730 blokken per maand, te settelen met Bitcoin…

Als het gemiddelde tarief stijgt naar 50 sats/vByte, zouden de maandelijkse uitgaven stijgen naar $2,3 miljoen, wat neerkomt op een jaarlijkse kostenpost van ongeveer $27,6 miljoen.”

Volgens Galaxy Digital zullen projecten die geen manier vinden om de kosten te minimaliseren waarschijnlijk door hun schatkist heen branden op weg naar een faillissement. Het sluit af met:

“Hoewel de hoge kosten misschien niet alle rollups van Bitcoin afdwingen, zullen ze waarschijnlijk een omgeving creëren waarin slechts een klein aantal kan overleven… Bij gebrek aan voldoende rollup-activiteit om de kosten voor het posten naar BTC te rechtvaardigen, lopen projecten het risico hun geld te verbranden alleen maar om gegevens te posten .”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!