CryptoQuant: Whales bereiden zich voor op volgende altcoin-rally

Crypto-whales (of investeerders met diepe zakken) bereiden zich voor op de volgende stijging van altcoins, volgens de CEO van CryptoQuant.

Ki Young Ju vertelt zijn 358.000 volgers op het sociale mediaplatform X dat whales nu limietorders plaatsen voor altcoins op gecentraliseerde beurzen (CEXes).

Ju legt uit dat whales, instellingen en andere grote entiteiten liever limietorders gebruiken in plaats van marktorders om slippage te voorkomen en de best mogelijke prijs te krijgen.

Een limietorder wordt gebruikt om een activa te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Het zal pas doorgaan als het activum het gewenste niveau bereikt. Ondertussen wordt een marktorder gebruikt om een activum onmiddellijk tegen de huidige prijzen te kopen of verkopen.

Ju merkt op dat het in de gaten houden van het volume van limietorderoffertes een indicator kan zijn van stijgende koopmuren op de markt:

“Whales bereiden zich voor op de volgende altcoin-rally. Het volume van limietkooporders voor altcoins, exclusief Bitcoin en Ethereum, neemt toe, wat aangeeft dat er sterke koopmuren worden opgebouwd.”

Bron: Ki Young Ju/X

Ju zegt dat de tijd zal beginnen te dringen voor marktdeelnemers die op zoek zijn naar kortingen op altcoins zodra Bitcoin (BTC) zijn all-time high (ATH) doorbreekt:

“Koopmuren worden gevormd voor altcoins met zowel stablecoin- als Bitcoin-paren, maar de volumes zijn nog laag. Als altseason een toename van het volume betekent, is het er nog niet. Nu is het tijd om veelbelovende altcoins te onderzoeken voor de volgende bull run – de tijd kan kort zijn zodra Bitcoin een nieuwe ATH bereikt.”

Volgens Ju lijkt de huidige staat van Bitcoin op die van midden 2020, toen het zijwaarts bewoog zonder enige door retail gedreven euforie:

“Bitcoin-gegevens lijken op zijwaartse bewegingen van midden 2020. Oudere whales dragen bezittingen over aan nieuwere whales on-chain, maar retailbeleggers hebben de markt nog niet oververhit. Geen significante prijsstijging na halvering. Uit mijn ervaring zijn bull runs kort maar krachtig en plotseling. Patience is key.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!