Tucker Carslon heeft respect voor Bitcoin, maar gelooft dat het gemaakt is door de CIA

De beroemde politieke spreker Tucker Carlson heeft tijdens Bitcoin 2024 aangegeven dat hij veel respect heeft voor Bitcoin (BTC). Hij gaf echter wel aan dat hij zijn twijfels heeft over de motieven van de oprichters achter de nummer één cryptocurrency.

De CIA zit achter Bitcoin?

Tijdens een privé-evenement op vrijdag op Bitcoin 2024 sprak de voormalige presentator van Fox News uitvoerig over waarom crypto ‘s werelds beste instrument is om financiële soevereiniteit mogelijk te maken – ook al is het, volgens Carlson, uitgevonden door de Central Intelligence Agency (CIA). Hij zei het onderstaande:

“Het was duidelijk de CIA, dat weten we allemaal. Het is net als Signal: zij waren er als eerste. Het is een honingval!”

Volgens Carlson zijn crypto-enthousiastelingen zeer intellectueel en kunnen ze elke vraag lijken te beantwoorden, behalve die met betrekking tot de identiteit van Satoshi Nakamoto. Hij vervolgde met:

“Iemand zou daar antwoord op moeten geven. Ik denk dat we het weten.”

De maker maakt niet uit..

De theorie van Tucker is niet bepaald nieuw: ongefundeerde verhalen over de betrokkenheid van de CIA bij Bitcoin circuleren al lang op Reddit. De CIA heeft echter wel ooit bevestigd dat het bezig is met projecten gericht op cryptocurrency om ransomware-plannen te bestrijden. Ex-CIA-baas Michael Morell noemde het zelfs ooit een “zegen voor surveillance”, waarbij hij blockchain-analyse beschouwde als een “zeer effectief instrument voor misdaadbestrijding en het verzamelen van inlichtingen”.

Wat Bitcoiners betreft doet de man of entiteit achter Bitcoin er op dit moment niet meer echt toe, aangezien de code en het grootboek van het project 100% transparant zijn. Carlson is het dan ook volledig eens met dat standpunt. Hij gaf het onderstaande aan:

“Het maakt het niet minder een technologie die de geschiedenis transformeert. Crypto geeft de gemiddelde persoon de vrijheid om zijn zaken te regelen zonder toezicht of controle.”

Nog genoeg hindernissen te overwinnen

Toch is Carlson van mening dat Bitcoin, om zijn potentieel waar te maken, de adoptiehindernis als ruilmiddel moet overwinnen, en niet alleen als waardeopslagmiddel. Dat omvat onder meer het overtuigen van de algemene bevolking om BTC te accepteren voor betalingen, en het privé genoeg maken zodat hij niet kan worden gevolgd en gestraft voor het gebruik ervan. Hij sloot af met:

“Als je een manier kunt vinden om deze problemen op te lossen, zou ik het liquideren en elk beetje in Bitcoin stoppen – dat meen ik. Ik denk dat [Bitcoin] de sleutel heeft tot het levend houden van het land waarin ik ben opgegroeid.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!