Tether verdient $5,2 miljard in de eerste helft van 2024

Tether Holdings Limited rapporteerde een recordbrekende nettowinst van 5,2 miljard dollar voor de eerste helft van 2024, volgens zijn laatste indiening over het tweede kwartaal. Het rapport, uitgevoerd door BDO, benadrukte de toegenomen blootstelling van Tether aan Amerikaanse schatkistbiljetten en een aanzienlijke stijging van het groepsvermogen.

De financiële resultaten van Tether, de uitgever van ’s werelds grootste stablecoin USDT, lieten in het tweede kwartaal van 2024 aanhoudende groei zien, waarbij het bedrijf een netto bedrijfswinst van $1,3 miljard rapporteerde voor het kwartaal, wat bijdroeg aan een cumulatieve winst van $5,2 miljard voor de eerste helft van het jaar.

De blootstelling van de stablecoin-emittent aan de Amerikaanse staatsobligaties bereikten een ongekende waarde van $97,6 miljard, waarmee het tot de top van de houders van Amerikaanse staatsobligaties behoort. Deze strategische investering heeft Tether een voorsprong gegeven op landen als Duitsland en Australië wat betreft staatsobligaties.

De audit door BDO, die de International Standard on Assurance Engagements (ISAE) volgt, bevestigde de nauwkeurigheid van de financiële rapportage van Tether. BDO is een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountants-, belasting- en advieskantoren. Het bedrijf wordt erkend als een van de grootste professionele dienstennetwerken ter wereld en biedt een scala aan diensten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!