Edward Snowden uit zorgen rondom Bitcoin-privacy

Naast oud-Amerikaans president Donald Trump, hield ook de beruchte klokkenluider Edward Snowden een toespraak op de Bitcoin 2024 Conference in Nashville, VS. In zijn betoog benadrukte hij de valkuilen van politieke afhankelijkheid en privacyproblemen rond Bitcoin. De voormalige CIA- en NSA-medewerker drong er bij mensen op aan om mee te doen aan het stemmen, maar waarschuwde voor het blindelings volgen van politieke ideologieën.

Snowden uitte ook grote zorgen over de privacykwesties van Bitcoin (BTC). Hij stelde dat Bitcoin-transacties niet anoniem zijn en herleidbaar zijn tot individuen, wat een risico voor de persoonlijke privacy met zich meebrengt. Ondanks de algemene misvatting dat Bitcoin-overdrachten volledige anonimiteit bieden, legde Snowden uit dat de meeste transacties via verschillende entry- en exitpunten kunnen worden gekoppeld, zoals beurzen die voldoen aan wettelijke vereisten. Hij beschreef het als volgt:

“Ze weten wat je leest, wat je koopt, naar wie je Bitcoin stuurt, wie je politiek steunt, waar je donaties naartoe gaan, ze hebben het allemaal.”

De voormalige NSA-medewerker waarschuwde voor bredere implicaties van het volgen van transacties voor alle soorten digitale transacties, niet alleen voor BTC. Hij besprak hoe overheden en bedrijven deze gegevens kunnen gebruiken met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en gedetailleerde profielen van individuen kunnen creëren zonder hun toestemming.

Zoals gezegd, was Edward Snowden niet de enige opmerkelijk persoon die aanwezig was tijdens Bitcoin 2024. Zo was presidentskandidaat Donald Trump gisteren ook aanwezig om zijn visie op de cryptomarkt te geven. Zo gaf hij aan dat Bitcoin op een dag goud zal inhalen. Lees zijn belangrijkste statements echter in dit artikel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!